Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sanayi üretimindeki artış memnun etti

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, Haziran ayında yüzde 1.1 oranında artan sanayi üretiminin memnuniyet verici olduğunu söyledi.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre sanayi üretiminin...

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2016 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2016 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, Haziran ayında yüzde 1.1 oranında artan sanayi üretiminin memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre sanayi üretiminin Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,1 artış gösterdiğini belirterek, bu artışın memnuniyet verici olduğunu kaydetti. AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, "Büyümenin öncü verilerinden sanayi üretimindeki artış, darbe girişimi ve terör eylemlerinin ardından piyasalarda çok hızlı bir normalleşmeye geçişi destekleyici bir durumdur. Maliye ve para politikalarındaki sıkı duruş, Merkez Bankası’nın piyasalara cesaret verici faiz kararları ve sürdürülen yapısal reformlar Türkiye’nin zor dönemlerinden menfaat sağlamaya çalışanlar ile bunlara hizmet eden kredi derecelendirme kuruluşlarının yorumlarının ne denli gerçekten uzak olduğunu ortaya çıkartmıştır” dedi.
"Ekonomisinin temelleri sağlam, hedefleri büyük"
Türkiye ekonomisinin temellerinin sağlam olduğuna dikkat çeken Koçer, “Türk ekonomisinin politikaları gerçekçi ve hedefleri büyüktür. Yatırım Ortamının İyileştirilmesi ve kamu alacaklarının yapılandırılması ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen kanunlar önümüzdeki günlerde üretim ve istihdama destek verecek önemli kararlardır. KOSGEB ve İŞKUR destekleri KOBİ’lerimizin daha fazla faydalanacağı proje başlıkları ile zenginleştirildi ve miktarları artırıldı. Bu destekler sanayimizin AR-Ge, inovasyon ve markalaşması için önemli desteklerdir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.