Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sanayi üniversite işbirliğinden 3 başarılı proje doğdu

Royal Halı’nın Gaziantep Üniversitesi ile birlikte yürüttüğü 2 proje, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen Sanayi Tezleri Programı’nın (SAN-TEZ) bu dönem en çok kaynak ayırdığı 3 proje arasındaki yerini aldı....

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Royal Halı’nın Gaziantep Üniversitesi ile birlikte yürüttüğü 2 proje, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen Sanayi Tezleri Programı’nın (SAN-TEZ) bu dönem en çok kaynak ayırdığı 3 proje arasındaki yerini aldı. Gaziantep Üniversitesi’nin Türkiye'de en fazla desteği alan üç üniversiteden birisi olmasını sağlayan projeler, Mühendislik Fakültesi Tekstil Bölümü'nde hazırlandı.

Royal Halı işbirliği ile Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Doç. Dr. Cem Güneşoğlu ve Prof. Dr. Mehmet Topalbekiroğlu “Multifonksiyonel tufting yüzey antibakteriyel klima halı”, yine aynı bölümden Yrd.Doç. Dr. Hatice Kübra Kaynak ve Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Çelik de 'Ayırma tipi mikrofilament ipliklerden oluşan makine halıları” projeleriyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteğini almaya hak kazandı. Gaziantep üniversitesi, Royal Halı işbirliği ile yürüttüğü ve SAN-TEZ desteğini alan projeleriyle sanayi ve akademik açıdan da büyük başarı göstermiş oldu.

Royal Halı, SAN-TEZ projeleri dışında halen TEYDEB-1501 TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında bir proje çalışmasına da devam ediyor. Royal Halı’nın aynı zamanda, Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarını diğer üniversiteler ile ortak olarak geliştirmek için Gaziantep Teknopark'da bir ofisi de bulunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.