Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Samsunlu iş adamları Rusya’da fırsatları değerlendirecek

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S.Zeki Murzioğlu ve oda üyelerinden oluşan 10 kişilik iş adamı heyeti Rusya’da faaliyet gösteren Rus-Türk İşadamları Birliği’ni (RTİB) ziyaret etti.RTİB Moskova merkez ofisinde düzenlenen...

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2014 01:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2014 01:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsunlu iş adamları Rusya’da fırsatları değerlendirecek
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S.Zeki Murzioğlu ve oda üyelerinden oluşan 10 kişilik iş adamı heyeti Rusya’da faaliyet gösteren Rus-Türk İşadamları Birliği’ni (RTİB) ziyaret etti.

RTİB Moskova merkez ofisinde düzenlenen görüşmeye, RTİB Başkanı Naki Karaaslan, RTİB Genel Sekreteri Vladimir Solotsinski, yönetim kurulu üyesi Sabahhatin Yavuz ve diğer üye iş adamları katıldı.

Murzioğlu, World Food Moscow Genel Gıda Fuarı vesilesiyle Rusya’nın başkentine iş ziyareti düzenlediklerini ve fuara faal şekilde katıldıklarını ifade etti. Murzioğlu, “Samsunlu gıda üreticilerimizle fuara geldik. Amacımız Rusya ihracatını artırmak. Samsun olarak Rusya’ya denizden komşuyuz. Sizler gibi buraya yerleşen Türk iş adamlarının tecrübe ve tavsiyelerine her zaman ihtiyacımız var. Fuarda ürünlerimizi sergiledik. Fırsatları değerlendirmemiz lazım, ilgi ve talebi görüyoruz.” dedi.

RTİB BAŞKANI: MEYVE SEBZE ALANINDA TİCARET DEĞİL YATIRIM DA ÖNEMLİ

RTİB Başkanı Karaaslan, “Bizi heyet olarak daha önce Samsun’da ağırladınız. Orada Rusya piyasasının önemi ve burada pay oranınızın artırılması gerektiği konusunu ele almıştık. Fuara katılmanız önemli adımlardan biri. Biz sizlere elimizden gelen yardımları etmeye hazırız. Amaçlarımızdan biri de bu. Dedikodularla ticaret yapılmaz. Tüketici de zarar görür. Biz bunlardan uzak kalmaya çalışacağız. Bugün meyve sebze ithalatının artırılması gündeme getiriliyor. Ama daha önce burada bu alanda zarar gören iş adamlarımızın bazı hatalarını yapmamak önemli. Meyve sebze alanında Rusya’da yatırımlar yapılması gerektiğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.