Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlıkta 140 bin taşeron işçiye kadro geliyor

Sağlık Bakanı, sağlık alanında 140 bin civarında taşeron işçiyi istihdam edildiğini ve kadroya alınması için seçim sonrası çalışma yapacaklarını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2015 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 Sağlıkta 140 bin taşeron işçiye kadro geliyor

Sağlık Bakanı, sağlık alanında 140 bin civarında taşeron işçiyi istihdam edildiğini ve kadroya alınması için seçim sonrası çalışma yapacaklarını kaydetti.

 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bünyesinde en fazla taşeron işçi bulunduran kurum olarak taşeron sorununun birinci öncelikleri olacağını söyledi. Bakan Müezzinoğlu, bakanlık olarak 140 bin civarında taşeron işçileri bulunduğunu, seçimlerden sonra, asli işi yapan bu taşeron işçilere kadro verileceğini, diğerlerine ise iş güvencesi sağlanacağını açıkladı. Müezzinoğlu, “Asli işi yapan taşeron işçileri kadrolu hale getireceğiz. Diğer işçilerimize ise '9-10 ay çalıştırdım hadi sana teşekkürler' denilmesinin önüne geçip iş güvencesi getireceğiz” dedi. 24 saat hizmet veren grupta yer alan sağlık çalışanlarının yıpranma payında ve özlük hakları konusunda da çalışma yaptıklarını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, Maliye Bakanlığı ile yapılan çalışmaların seçim sonrasında tamamlanacağını belirtti.

1 MİLYON EV ZİYARET EDİLECEK
Taburcu olan hastaların evlerinde sağlık yöneticileri tarafından ziyaret edilip memnuniyetlerinin araştırmasını sağlayan 'İlgileniyoruz' projesine ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu, “Her ilde yaklaşık 30-100 arasında değişen sağlık yöneticimiz var. Toplamda da 5 bin 400 sağlık yöneticimiz bulunuyor. Her ay 10 tane bir ay önce sağlık hizmeti almış hastalarımızın çat kapı ziyaretine gideceksiniz, dedim. Doğum yapmış, ameliyat olmuş, yoğun bakımdan çıkmış, 112 hizmeti almış hastalarımıza gitme sorumluluğu verdik. Aylık 30 bin eve girdik. Şu ana kadar 182 bin hastamızı çat kapı ziyaret ettik” diye konuştu. 182 bin evde yüzde 95 oranında memnuniyet olduğunu gördüklerini söyleyen Müezzinoğlu, yılsonuna kadar 1 milyon evi ziyaret etmiş olacaklarını dile getirdi.

Almanya'daki Türkler için hastane 
Daha önce Sudan, Somali ve Pakistan'da hastane açan Türkiye şimdi de Almanya'da gurbetçilere hastaneler açacak. Konuyla ilgili olarak Müezzinoğlu, “Alman Sağlık Bakanı ile görüştük. Eylül-ekim ayı gibi gelecekler. Projeye olumlu baktılar. Soydaşlarımıza ve Alman vatandaşlarına sağlık hizmeti vereceğiz. Hollanda ve Fransa'da da hastane açmayı umuyoruz” diye konuştu.

Aile hekimine gidene teşvik verilecek 
Önce aile hekimine gerekli görülürse de hastaneye gidilmesini öngören 'sevk zinciri' uygulamasının hekim açığı nedeniyle şu anda uygulanmasının mümkün olmadığını ifade eden Müezzinoğlu, 'Şu anda 22-23 bin civarında aile hekimimiz var. Bunu 30-35 bine çıkaramadığımız sürece bu sistemi uygulamak zor” dedi. Fakat Müezzinoğlu, önümüzdeki dönemde aile hekimine gidip de ondan sonra hastaneye gidenlerden 'katılım payı almama' ve 'randevusunu aile hekiminin alması' gibi teşvikler verilebileceğini söyledi.

Pazar günü de nöbet tutacaklar 
Geçtiğimiz günlerde iş bırakma eylemi yapan aile hekimleri konusuna da değinen Bakan Müezzinoğlu, “Grevi vatandaş da hekimler de fark etmedi. Bu grev ideolojik bir duruş. Yüzde 5-8 arasında değişen bir katılım var. Bu ideolojik duruş seçim atmosferinde birilerinin hem mesleğe saygısızlığı hem de vatandaşa sevgisizliği anlamına geliyor” dedi. Gerekçelerinin cumartesi günleri 8 saat ayda bir kere nöbet tutmaları olduğunu hatırlatan Müezzinoğlu, “Bu nöbeti tutmayan bir kişinin sağlık hizmeti anlayışını makul karşılayabilir miyiz? Onun eşi, annesi, babası, evladı cumartesi günü hastalanmıyor mu? Yarın hekim sayımız arttıkça buna pazar günlerini de ilave edeceğiz. Benim torunumun ateşi pazar günü yükselmiyor mu? Hekim arkadaşlar tapu memuru değil. Dükkânı kapatıyorum gibi bir anlayışla olmaz” diyerek tepki gösterdi.  

Kaynak: Türkiye gazetesi

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.