Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık Bakanlığı'ndan SGK primi açıklaması

Sağlık Bakanlığı, maddi durumu el vermeyen vatandaşların SGK primlerinin devlet tarafından karşılandığını açıkladı. Bunların haricinde istisnai olarak SGK kapsamı dışındaki vatandaşların da kendi gerekli mercilere başvurması halinde...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanlığı, maddi durumu el vermeyen vatandaşların SGK primlerinin devlet tarafından karşılandığını açıkladı. Bunların haricinde istisnai olarak SGK kapsamı dışındaki vatandaşların da kendi gerekli mercilere başvurması halinde işlemleri tamamlanarak sağlık yönünden koruma altına girebilecekleri belirtildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre; 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereğince bütün vatandaşların zorunlu olarak SGK kapsamı altında olduğu kaydedildi. Açıklamada ayrıca şöyle denildi:

"İşverenler çalışanlarının, SGK primlerini yatırmak zorunda olduğu gibi kendi adına çalışanlarda SGK primlerini kendilerinin yatırmaları gerekmektedir. Maddi durumu el vermeyen vatandaşlarımızın ise SGK primleri devlet tarafından karşılanmaktadır. Bunların haricinde istisnai olarak SGK kapsamı dışındaki vatandaşların ise kendi gerekli mercilere başvurması halinde işlemleri tamamlanarak sağlık yönünde korunması altına girmektedirler."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.