Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sabancı Holding CEO’su Kurtul: "S&P’nin kararı son derece aceleci alınmış bir karar"

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard&Poors’un Türkiye’nin ekonomik görünüm notunu düşürmesini "Son derece aceleci alınmış bir karar" olarak yorumladı.Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul,...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard&Poors’un Türkiye’nin ekonomik görünüm notunu düşürmesini "Son derece aceleci alınmış bir karar" olarak yorumladı.
Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, başarısız olan 15 Temmuz darbe girişime yönelik açıklama yaptı. Kurtul, açıklamasında uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard&Poors’un (S&P) Türkiye’nin ekonomik görünüm notunu düşürmesini de değerlendirdi. Kurtul, S&P’nin kararını "Son derece aceleci alınmış bir karar" olarak nitelendirdi.
Kurtul, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Demokrasimize ve milletimizin egemenliğine kasteden darbe girişiminin ardından Hükümetimiz ve ekonomi yönetimimiz tarafından hızlı ve yerinde alınan önlemler, ülkemiz ekonomisinin olumsuz etkilenmemesi açısından son derece kritik rol oynamıştır. Bu süreçte ekonomi yönetimimizin ve iş dünyamızın birlik ve koordinasyon içinde gösterdikleri dayanışma, ülke içinde ve uluslararası yatırım ortamlarında güven ortamının devamını sağlar niteliktedir.
Hal böyle iken, uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard&Poors’un Türkiye’nin ekonomik görünüm notunu düşürmesini son derece aceleci alınmış, yanlış ve talihsiz bir karar olarak değerlendirmekteyiz.
Sabancı Holding olarak ülkemiz için yapacağımız en iyi şeyin; bizleri psikolojik olarak olumsuzluklara sürükleyebilecek gelişmelere itibar etmeden, barış ve kardeşliğin kazanacağına her daim olan inancımızla, ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam etmek olduğuna inanıyoruz".
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.