Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya’dan Ukrayna’ya 3 ay daha indirimli doğalgaz

Rusya ekonomik zorluklar yaşayan Ukrayna’ya “kış paketi” ile sağladığı indirimi 3 ay daha uzatma kararı aldı.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşen, Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Ukrayna’ya indirimli doğalgazın 1 Nisan’dan...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2015 02:50
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2015 02:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya’dan Ukrayna’ya 3 ay daha indirimli doğalgaz
Rusya ekonomik zorluklar yaşayan Ukrayna’ya “kış paketi” ile sağladığı indirimi 3 ay daha uzatma kararı aldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşen, Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Ukrayna’ya indirimli doğalgazın 1 Nisan’dan itibaren 3 ay daha uzatma kararı aldıklarını söyledi. Ukrayna ekonomisinin çok zor durumda olduğunu, Rusya ekonomisine yük getirecek olsa da Ukrayna’nın bu yöndeki talebini Gazprom’un karşılayacağını belirtti. Basına açıklamada bulunan Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, “Kış paketi 3 ay süre ile uzatıldı.” dedi. Gazprom, Ukrayna’nın aldığı doğalgazın bin metreküpüne 100 dolarlık indirimi ilk yarının tamamında uygulayacak.

Ukrayna Enerji ve Kömür Bakanı Vladimir Demçişin bin metreküp için doğalgazın 250 dolardan daha aşağı olabileceğini belirtti. Demçişin’e göre fiyat formülü değiştiği için fiyatlar da değişiyor. Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, 1 Nisan’dan itibaren mevcut fiyat formülü ile bin metreküp için 348 dolar olacağını açıklamıştı. Novak, Kev yönetiminin kabul etmesi durumunda, Rusya hükümetinin ikinci çeyrek için indirim kararı alabileceğini ifade etmişti. Mevcut indirimle birlikte bin metreküp için fiyat 250 dolar seviyesinde kalacak. Ukrayna’ya yönelik ön ödemeli anlaşma ise devam edecek.

Rusya, Türkiye’nin Batı Hattı’ndan aldığı doğalgaz dahil Avrupa sevkiyatının yüzde 80’inini Ukrayna üzerinden gerçekleştiriyor. Ukrayna’nın Rusya’dan aldığı doğalgaz alımında anlaşma sağlanması transit sevkiyatın da güvenliğini artırıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.