Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya’dan turunçgil üreticisini umutlandıran ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 9 Ağustos’ta yapacakları görüşme öncesi Rusya’dan bir heyetin Adana’ya gelerek narenciye bahçelerinde incelemelerde bulunması, uçak krizi sonrası kötü günler...

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2016 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2016 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya’dan turunçgil üreticisini umutlandıran ziyaret
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 9 Ağustos’ta yapacakları görüşme öncesi Rusya’dan bir heyetin Adana’ya gelerek narenciye bahçelerinde incelemelerde bulunması, uçak krizi sonrası kötü günler geçiren üreticiyi umutlandırdı.
Adana Turunçgil Üreticileri Birliği (ADATÜB), her sezon öncesi geleneksel hale getirdiği kaynaşma toplantılarından birini daha gerçekleştirdi. Divan Otel’deki toplantıya; ADATÜB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Karabucak, yönetim kurulu üyeleri ile üreticiler katıldı. Üreticiler, üretim ve verimle alakalı görüşlerini belirtirken, sektörün sıkıntıları ve beklentileri masaya yatırıldı.
Toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 24 Kasım 2015’te Rus savaş uçağının Türkiye-Suriye sınırında düşürülmesinin ardından ilk kez gerçekleşecek Rusya ziyareti de gündeme geldi.
“Rus heyetin ziyareti olumlu bir gelişme”
ADATÜB Başkanı Rifat Karabucak, 9 Ağustos’ta gerçekleşecek Erdoğan-Putin görüşmesinin, uçak krizi nedeniyle zor günler yaşayan turunçgil üreticilerini umutlandırdığını belirtti.
Karabucak, geçtiğimiz günlerde Rusya’dan gelen bir heyetin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri nezaretinde bazı narenciye bahçeleri ile paketleme tesislerinde incelemelerde bulunduğunu, bu ziyaretin, kritik görüşme öncesi önemli bir gelişme olduğunu kaydetti. Karabucak, “Heyet üyelerinin narenciye bahçelerini gezerken ilk sordukları soru Akdeniz meyve sineği ile mücadele olmuş. Dertleri Akdeniz sineğinin vurduğu meyvenin ülkelerine girmemesi. Çift taraflı ön karantinadan bahsetmişler. Rus heyetin ovamıza gelerek tespitlerde bulunuyor olması iyi bir gelişme. Bu ziyareti, ihracat yolunun tekrar açılacağı yönünde bir işaret olarak görüyoruz. Beklentimiz ve talebimiz de bu yönde” dedi.
Üreticinin elini güçlendirecek çalışma
Üreticinin ihracat konusunda elinin güçlenmesi için bir fizibilite çalışması yaptıklarının da altını çizen Karabucak, bu çalışmayla bölgede ne kadar limon, ne kadar greyfurt, ne kadar portakal ya da ne kadar mandalina üretimi yapıldığının tespit edilebileceğini ve ihracat için daha sağlıklı rakamların elde edileceğini kaydetti.
Karabucak, toplantı sonunda, yeni sezonun tüm üreticiler için bereketli ve bol kazançlı geçmesi temennisinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.