Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya’dan Dalaman’a gelen uçak su takıyla karşılandı

Rusya’nın Kazan kentinden Dalaman’a gelen turizm sezonun ilk uçak törenle karşılandı. Uçak piste inmesinin ardından havalimanında bulunan itfaiye ekipleri tarafından oluşturulan su takının altından geçti.Uçağın yolcuları için YDA Dalaman...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2016 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2016 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya’dan Dalaman’a gelen uçak su takıyla karşılandı
Rusya’nın Kazan kentinden Dalaman’a gelen turizm sezonun ilk uçak törenle karşılandı. Uçak piste inmesinin ardından havalimanında bulunan itfaiye ekipleri tarafından oluşturulan su takının altından geçti.
Uçağın yolcuları için YDA Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde özel bir karşılama töreni yapıldı. YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, uzun süredir Rusya’dan bekledikleri ilk uçağın Rusya’nın Kazan kentinden Dalaman’a 220 yolcusuyla dolu olarak geldiğini belirterek, “Önümüzdeki günlerde de Samara, Ufa ve Perm kentlerinden Dalaman’a uçak seferleri düzenlenecek. Uçak seferlerini Rusya’nın en büyük tur operatörlerinden birisi olan Pegas Touristik düzenliyor. Pegas’a yoğun çabaları nedeniyle teşekkür ediyoruz” dedi.
Türkiye-Rusya ilişkileri
Güvenç, Rusya ile Türkiye arasındaki iletişimin uzun bir aradan sonra normale döndüğüne işaret ederek, “Türk ve Rus liderlerin ağustosun ilk haftasında buluşmasının ardından yaşanan olumlu havanın ivme kazanacağını düşünüyorum. Rusya bizim için önemli bir Pazar. Önümüzdeki günlerde bölgeye çok sayıda Rus turist bekliyoruz. Özellikle Dalaman bölgesini çok sevdiği için tatil planlarını erteleyen çok sayıda Rus turistin seneye bölgemize gelerek bir rekor kıracağını düşünüyorum. Hedefimiz 2017 yıllında 200 bin Rus turiste ulaşarak rekor kırmak. Rusya pazarında yaşanan ivmeyi artırmak için Rusya’dan Dalaman’a uçak seferlerinin yapılacağı kentlerde Dalaman tanıtım günleri yapacağız. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğini de alıyoruz. Özellikle, Bakanlığımızın Tanıtma Genel Müdürlüğüne destekleri için teşekkür ediyoruz. Dalaman bölgesi doğası, tarihi güzellikleri ve turistik aktiviteleri insanları cezbeden bir bölge” şeklinde konuştu.
Tatillerini ertelemişler
Rusya’nın Kazan kentinden Dalaman’a gelen Rus turistler ise Dalaman bölgesini çok sevdiklerini anlatarak, “Tatilimizi Marmaris ve Fethiye’de geçirmek için aylardır bekliyoruz. Sırf Türkiye’ye gelebilmek için tatil planlarımızı erteledik. Havalimanında yapılan su takıyla karşılama harikaydı” ifadesini kullandılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.