Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya’dan Antalya’ya Sevindirici Haber

Rusya Sivil Havacılık Kurumu (Rosaviation), Ural Havayolları’ndan Antalya’ya uçuş izni verdi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, verilen bu kararın Türkiye’ye gelmek isteyen Rus vatandaşlarının önünü açacağını...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya Sivil Havacılık Kurumu (Rosaviation), Ural Havayolları’ndan Antalya’ya uçuş izni verdi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, verilen bu kararın Türkiye’ye gelmek isteyen Rus vatandaşlarının önünü açacağını söyledi.
TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Rusya Ural Havayolları’nın Antalya’ya uçuş izni vermesini değerlendirdi. Türkiye ile Rusya arasında yaşanılan krizde atılan bu adımın turizm için yeterli olmayacağını aktaran Osman Ayık, "Çünkü verilen bu karar ile Rusya tur operatörlerine Türkiye’ye tur satabilirsiniz demiyor. Şu an mevcutta da Rusya’ya gidip gelen havayollarımız var. Rusya şu anda tur operatörlerinin ve seyahat acentelerinin, Türkiye’ye tur ve tatil paketi satmasına izin vermiyor" diye konuştu.
“RUSYA VATANDAŞLARININ ÖNÜNÜ AÇACAK BİR ADIM”
Verilen bu iznin Rusya vatandaşları açısından olumlu olduğunu aktaran Ayık, “Bu verilen karar Rusya vatandaşlarının bireysel olarak Antalya’ya gelmesine ve tatil yapmasına olanak verir. Rus vatandaşlarının Antalya’ya gelme şanslarını arttırır. İnsanların kendi olanakları ile tatillerini organize etmesine yardımcı olacak” dedi.
“KRİZ 5 YIL SÜREBİLİR”
Rusya vatandaşlarının Antalya’da tatil yapma alışkanlığı olduğunu aktan Ayık, ”Rusya vatandaşları her zaman Türkiye’de tatil yapmak istiyor. Rusya, Türkiye için turizmde ciddi bir potansiyel. Yaşanılan bu süreç ne kadar sürer tahmin edemiyoruz. Belki yarın son bulur belki de 5 yıl sürebilir. Burada bir yasaklamadan ve ambargodan bahsediyoruz. Burada insanların seyahat özgürlüğüne yapılmış bir hamleden söz ediyoruz. Arzu ediyor ve diliyoruz ki bu yasaklar bir an önce kalkar” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.