Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya’dan 240 milyar dolar çıkacak

Borçların geri ödenmesi, nakit kaçışı ve yerel ekonominin kısmi dolarizasyonu sonucu Rusya ekonomisinden çıkan paranın 240 milyar doları bulacağı belirtildi.Kremlin ekonomi danışmanı Sergey Glazyev, Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya’dan 240 milyar dolar çıkacak
Borçların geri ödenmesi, nakit kaçışı ve yerel ekonominin kısmi dolarizasyonu sonucu Rusya ekonomisinden çıkan paranın 240 milyar doları bulacağı belirtildi.

Kremlin ekonomi danışmanı Sergey Glazyev, Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi’nde yaptığı konuşmada, Rusya’dan net para çıkışının ülkede nakit akışını tehdit ettiğini söyledi.

2014 için nakit çıkışının 100-120 milyar dolar arasında olmasının beklendiğini ifade eden Glazyev, “Bu yaklaşık 5 trilyon ruble yapıyor. Borçların ödenmesi ile ilgili rakam da gelecek yılın sonuna kadar 130 miyar dolar. Bu da yaklaşık 5 trilyon ruble. Yerel ekonominin kısmi dolarizasyonu sonucu kayıp da 1 trilyon ruble. Toplam 11 trilyon ruble yapıyor. Bu da ülke rezervlerinin yarısına denk. Ülkeden yabancı kaynakların çıkıyor olması temel konu…” uyarısında bulundu.

Kremlin ekonomi danışmanı hükümet ve Merkez Bankası’nın altığı tedbirlerin nakit çıkışının durdurulması konusunda başarılı olmadığı eleştirisi getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.