Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya’da dolar sert düştü, borsalar yükselişte

Ukrayna krizi, yaptırımlar, petrol fiyatlarının düşmesi nedeni ile son bir aydır hızla artan dolar, haftaya sert düşüşle başladı. Rublenin değer kazanmasında petrol varil fiyatlarının yükselmesi etkili oldu.Brent çıkışlı petrolün...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya’da dolar sert düştü, borsalar yükselişte
Ukrayna krizi, yaptırımlar, petrol fiyatlarının düşmesi nedeni ile son bir aydır hızla artan dolar, haftaya sert düşüşle başladı. Rublenin değer kazanmasında petrol varil fiyatlarının yükselmesi etkili oldu.

Brent çıkışlı petrolün varili 63 dolara kadar yükselirken, Ural çıkışlı petrol de 60 doları geçti. Suudi Arabistan ve diğer petrol üretici ülkelerden fiyatların artacağı yönündeki açıklamalar Rusya mali piyasalarına olumlu yansıdı. Hızla yükselen dolar 3,6 ruble gerileyerek 56 rubleye düşerken, 4,95 ruble gerileyen Euro da 69 rubleden alıcı buluyor. Sberbank doları 53 rubleden alıyor, 60 rubleden satıyor.

Rusya borsaları ise son iki haftalık gerilemenin ardından yükselmeye başladı. Dolar bazlı RTS endeksi yüzde 5,25 artarak 808 puana çıkarken, ruble bazlı MICEX endeksi de yüzde 0,21 artışla 1.452 puana çıktı. Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’ın yüzde 3,69 yükselmesi dikkat çekti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.