Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya pazarı açıldı, üzüm üreticisi umutlandı

Rusya’ya ihracatın önünün açılması üzüm üreticilerini umutlandırırken, Sarıgöl Ovası’nın dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultaniye üzümünde tatlı telaş başladı. Sultaniye üzümlerindeki kalite ve veriminin yüksekliği de pazar için...

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2017 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2017 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya pazarı açıldı, üzüm üreticisi umutlandı

Rusya’ya ihracatın önünün açılması üzüm üreticilerini umutlandırırken, Sarıgöl Ovası’nın dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultaniye üzümünde tatlı telaş başladı. Sultaniye üzümlerindeki kalite ve veriminin yüksekliği de pazar için gün sayan üreticilerin yüzünü güldürdü.

Sarıgöl ve çevresinde 110 bin dekarlık alanda yetiştirilen dünyaca ünlü sofralık Sultaniye üzüm bağlarında ve üzüm salkımlarında son çalışmaların yapıldığını belirten Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Bağlarımızda şu an yaprakların aralanması, salımlarda düzeltme, yanık tanelerin toplanması gibi çalışmalar aralıksız yapılıyor. Bağlarda üzümlerin verimi ve kalitesi çok güzel. Bu yıl yaş üzümden umutluyuz. Zira Rusya pazarı açıldı" dedi.

"Üzümlerin yüzde 85’i yaş olarak ihraç ediliyor"

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ülgen, üzümlerin yüzde 85’inin yaş olarak ihraç edildiğini belirterek, "İlçe genelinde yetiştirilen Sultaniye üzümlerimizin yüzde 85’i yaş olarak başta Rusya olmak üzere Avrupa ve Arap ülkelerine ihraç ediliyor. Bu ihracatlar bizim için çok önemli. Yaş üzümlerimizin ihraç edilmesi nedeniyle de üzüm üreticilerimiz her geçen yıl daha kaliteli üzüm elde etmek için yenilikler uygulamakta ve iyi tarıma yönelmektedir. Kaliteli üzüm için mutlaka bilinçli uygulama şart. Üzüm hasadına ağustos ayının 20’sinde başlanır, aralık ayının sonuna kadar devam eder" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.