Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya Merkez Bankası’ndan dövize sınırlama talebine ret

Rusya’da yabancı para birimlerinin sınırlandırılmasına ilişkin öneri, Rusya Merkez Bankası tarafından reddedildi.Rusya Güvenlik Konseyi’nin sosyo ekonomik güvenlikten sorumlu komisyonu yabancı para birimlerinin kullanımının sınırlandırılmasına...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 20:32
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 20:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya Merkez Bankası’ndan dövize sınırlama talebine ret
Rusya’da yabancı para birimlerinin sınırlandırılmasına ilişkin öneri, Rusya Merkez Bankası tarafından reddedildi.

Rusya Güvenlik Konseyi’nin sosyo ekonomik güvenlikten sorumlu komisyonu yabancı para birimlerinin kullanımının sınırlandırılmasına dair bir öneri gündeme getirmişti. Komisyon, ulusal para birimi rublenin kullanımının yaygınlaştırılması ve yabancı para birimlerinin sınırlandırılması konusunda hükümet ve Merkez Bankası’na öneride bulundu.

Rusya Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, bu gibi sınırlayıcı önlemlerin anlamsız ve gereksiz olduğu belirtildi. Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov da yabancı para birimlerinin kullanımının sınırlandırılması ile ilgili teklifin doğru olmadığını söyledi. Peskov, “Güvenlik Konseyi içinde bir dizi komisyon var. Bu teklif sadece bunlardan birinin önerisi.” hatırlatmasında bulundu.

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev de konsey olarak hükümet ya da Merkez Bankası’na bu yönde resmi bir teklifin yapılmadığını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.