Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya Merkez Bankası sermaye çıkışını kontrol etmeyecek

Rusya Merkez Bankası, sermaye çıkışının kontrol edileceği yönündeki haberleri doğru olmadığını açıkladı. Bankadan yapılan açıklamada, “Bir kısım basın organlarında yer alan Rusya Merkez Bankası’nın sınır aşan sermaye hareketlerine...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya Merkez Bankası sermaye çıkışını kontrol etmeyecek
Rusya Merkez Bankası, sermaye çıkışının kontrol edileceği yönündeki haberleri doğru olmadığını açıkladı.

Bankadan yapılan açıklamada, “Bir kısım basın organlarında yer alan Rusya Merkez Bankası’nın sınır aşan sermaye hareketlerine yönelik herhangi bir sınırlama planı bulunmamaktadır.” denildi.

Uluslar arası basında yer alan iddialarda rublenin tarihin en düşük seviyesini görmesi ve nakit çıkışının artması nedeni ile Rusya Merkez Bankası’nın sınırlama getirmeyi planladığı belirtilmişti.

Haberlerde uygulamanın ne zaman başlayacağı belirtilmezken, nakit çıkışının ciddi artış göstermesi durumunda bu tedbire başvurulacağı kaydedilmişti.

Rusya Ekonomi Bakanlığı yıl sonu sermaye çıkış tahminin 90 milyar dolardan 100 milyar dolara yükseltti. Sermaye çıkışı 2008 krizinden bu yana en büyük rakam olarak görülüyor.

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina geçen hafta yaptığı açıklamada sermaye kontrollerinin mantıklı olmayacağını belirtmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.