Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya Merkez Bankası kara para aklamaktan 3 bankanın lisansını iptal etti

Rusya Merkez Bankası kara para aklamak ve terör suçlarından 3 bankanın daha lisansını iptal etti.Moskova’da faaliyet gösteren Spetssetstroibank ve Pervi Depozitni Bank ile Arhangelsk merkezli Severnaya Kliringovaya Palata adlı bankaların faaliyetlerine...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2014 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2014 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya Merkez Bankası kara para aklamaktan 3 bankanın lisansını iptal etti
Rusya Merkez Bankası kara para aklamak ve terör suçlarından 3 bankanın daha lisansını iptal etti.

Moskova’da faaliyet gösteren Spetssetstroibank ve Pervi Depozitni Bank ile Arhangelsk merkezli Severnaya Kliringovaya Palata adlı bankaların faaliyetlerine son verildi. Spetssetstroibank ve Pervi Depozitni Bank kara para aklamaktan suçlu bulunurken, bankacılık faaliyetlerini de yerine getiremediği ifade edildi.

Rusya’da bankacılık sektörünün yapılanması için sürdürülen çalışmalarda Merkez Bankası farklı gerekçelerle işlemez hale gelen bankaların lisanslarını iptal ediyor.

Rusya Merkez Bankası yıl başından bu yana 57 bankanın lisansını iptal etti. Böylece Rusya’da bankacılık alanında faaliyet gösteren şirketlerin sayısı 874’e geriledi. Rusya Merkez Bankası geçen yıl da 32 bankanın lisansını iptal etmişti.

Rusya’da bankacılık sektörüne yönelik operasyonlar Merkez Bankası’nın başına Elvira Nabiullina’nın Haziran 2013’de getirilmesinin ardından hız kazandı.

Nabiullina, bankaların verimli çalışmaları için tüm yolların kullanıldığını, lisansın iptaline en son çare olarak başvurduklarını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Mayıs 2014’de yaptığı açıklamada etkin ve yaşayabilir bir bankacılık sektörünün kurulması için çalışmalara destek verdiğini açıklamıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.