Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya mali piyasaları pozitife döndü

Rusya’da vergi döneminin başlaması ile birlikte büyük şirketler dolar ve Euro cinsinden tuttukları nakitleri rubleye çevirmeye başladı. Petrol fiyatlarında yaşanan küçük artış ve Ukrayna doğalgaz sorununda çözüm beklentileri doların...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya mali piyasaları pozitife döndü
Rusya’da vergi döneminin başlaması ile birlikte büyük şirketler dolar ve Euro cinsinden tuttukları nakitleri rubleye çevirmeye başladı. Petrol fiyatlarında yaşanan küçük artış ve Ukrayna doğalgaz sorununda çözüm beklentileri doların kısmen düşmesine neden oldu.

Sabah saatlerinde 15 kapek düşen dolar 40,9 rubleden işlem görürken, 57 kapek düşen Euro da 52 rubleye kadar geriledi. Rusya Merkez Bankası rubleyi güçlendirmek için son bir ayda 13 milyar dolarlık harcama yaptı.

Bir hafta öncesinde 83 dolara kadar gerileyen Brent çıkışlı petrolün varili yeniden 86,33 dolara çıktı. Ural tip petrol ise 80,70 dolar seviyesinden dönerek 82,70 dolara yükseldi.

Rusya ve Ukrayna, AB ile Brüksel’de dün yaptıkları enerji zirvesinde taslak metinde anlaştı. Üçlü hafta içi yapılacak temasların ardından bağlayıcı anlaşmayı 29 Ekim’de yapılacak zirvede imzalayacak. Buna göre Ukrayna kış dönemi için bin metreküpü bin dolardan 4 milyar metreküp doğalgaz alımı yapacak. Borçların ödenmesi için de IMF devrede olacak.

Olumlu gelişmeler Rusya borsalarına da yansıdı. Dolar bazlı RTS endeksi yüzde 0,27 artışla 1066 puana çıkarken, ruble bazlı MICEX endeksi de yüzde 0,23 artışla 1386 puana yükseldi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.