Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya krizi Kazakistan’ı olumsuz etkileyecek

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan kriz sonrası, ABD ve AB ülkeleri tarafından uygulanan yaptırımlarla zor günler yaşayan Rus ekonomisi, Kazakistan’ı da olumsuz etkileyecek. Kazakistan'ın önde gelen ekonomi Profesörü Magbat Spanov, Rusya'daki...

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2014 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan kriz sonrası, ABD ve AB ülkeleri tarafından uygulanan yaptırımlarla zor günler yaşayan Rus ekonomisi, Kazakistan’ı da olumsuz etkileyecek. Kazakistan'ın önde gelen ekonomi Profesörü Magbat Spanov, Rusya'daki ekonomik krizin Kazakistan'daki etkisinin büyük olacağını dile getirdi.
Krizin devam etmesi halinde 2015 yılının ortalarına doğru Kazakistan’da ekonomik krizin iyice hissedilmeye başlayacağını iddia eden Spanov, Rusya ve Batı Avrupa ülkeleri ekonomisinde yavaşlama sinyallerinin güçlenmesinin Kazakistan’da sosyal istikrarı bozabileceği uyarısında bulundu.

Petrol ve rubledeki sert düşüşlerin özellikle Rusya ve Kazakistan gibi petrol üretici ülkelerin ekonomilerini zor durumda bıraktığını ifade eden Spanov: “Bu durumun uzun süreceği belli. Ben bunun 2015 yılının ilk çeyreğinin içinde başlayacağını ve yılın ikinci çeyreğinde ciddi olarak devam edeceğini düşünüyorum. Jeopolitik ve jeo-ekonomik açıdan Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışma yeni başlıyor ve gelecekte Kazakistan’ı da olumsuz etkileyecek.” diye konuştu.


Kazakistan’ın, Rus ekonomisinde kaynaklanan krizi atlatması için ülkenin Dünya Ticaret Örgütü’ne katılmasının krizin aşılması adına büyük rol oynayacağını söyleyen Magbat Spanov, kriz nedeniyle, Kazakistan’da ödemeler dengesinde sorunlar yaşanabileceğine dikkat çekti.
Krizlerin yeni teknolojiler ve ekonomik kararların kabul edilmesi için bir katalizör görevi gördüğünü de sözlerine ekleyen Spanov, Rusya ve Ukrayna arasındaki krizlerin olumsuz ekonomik etkilerini azaltmak için devlet bütçesini verimli kullanılması uyarısında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.