Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya: Jeopolitik nedenler var, doları tahmin etmek zor

Rusya Maliye Bakanlığı’ndan Maksim Oreşkin, doların yükselmesi ve mali piyasalarda dalgalanmanın yaşanmasında jeopolitik tansiyonun artması ve petrol fiyatlarının düşeceği endişesinin olduğunu söyledi.Ukrayna krizi, Irak ve Suriye’de...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2014 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2014 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya: Jeopolitik nedenler var, doları tahmin etmek zor
Rusya Maliye Bakanlığı’ndan Maksim Oreşkin, doların yükselmesi ve mali piyasalarda dalgalanmanın yaşanmasında jeopolitik tansiyonun artması ve petrol fiyatlarının düşeceği endişesinin olduğunu söyledi.

Ukrayna krizi, Irak ve Suriye’de yaşanan gelişmelerin yanı sıra FED’in faiz artırım planları doların yükselmesinde etkili oluyor.

Dalgalanmanın devam ettiğini, bu süreçte tahminde bulunmanın zorluğuna değinen Oreşkin, “Dolar ruble değişimi şu an dengede. Kısa dönemde aşağı yukarı hareketler olabilir. Hiç kimse bunu kontrol etmiyor…” dedi.

Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkelerin yaptırım uyguladığı Rusya’da mali piyasalarda dalgalanma sürüyor. Nakit çıkışı artarken dolar 38,5 rubleye kadar çıkarak rekor kırdı.

Ukrayna’da tansiyonun düşmesi nedeni ile dolar haftaya düşüşle başladı. Serbest piyasada 4 kapek düşen dolar 38,37 rubleden işlem görürken, 5 kapek düşen avro da 49,41 rubleden alıcı buluyor.

Rusya borsasında kayıplar sürüyor. Dolar bazlı RTS endeksi yüzde 0,96 düşüşle 1158 puana, ruble bazlı MICEX endeksi de yüzde 0,83 kayıpla 1419 puana geriledi. Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’ın kaybı yüzde 1,47’yi buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.