Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya ile meyve sebze ihracatındaki sorunlar aşılıyor

Ekonomi Bakan Zafer Çağlayan, Moskova Belediyesi tarafından şehir içerisindeki bazı toptancı hallerinin kapatılmasıyla bu ülkeye yönelik meyve-sebze ihracatımızda yaşanabilecek sorunların, yapılan girişimler sonucunda çözüm aşamasına...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ekonomi Bakan Zafer Çağlayan, Moskova Belediyesi tarafından şehir içerisindeki bazı toptancı hallerinin kapatılmasıyla bu ülkeye yönelik meyve-sebze ihracatımızda yaşanabilecek sorunların, yapılan girişimler sonucunda çözüm aşamasına getirildiğini bildirdi.

Ekonomi Bakanlığı, Rusya’ya yapılan ihracatın durdurulduğu yönündeki şikayetler üzerine açıklama yaptı. Konuyla ilgili olarak sektör temsilcileri ile Bakanlık yetkililerinden oluşan bir heyetin Rusya’ya gitmesi talimatını verdiğini belirten Bakan Çağlayan, heyetin 3 günden bu yana Moskova'da yaptıkları temaslar ve incelemeler neticesinde sorunun kısa, orta ve uzun vadeli çözümü yönündeki eylem planlarının belirlendiğini ifade etti. Çağlayan, başta Moskova olmak üzere Rusya Federasyonu’nun önemli noktalarında Yaş Meyve Sebze Lojistik Merkezleri kurulmasının önerildiğini, bu yönde Moskova Belediyesi ile de görüş birliğine varıldığını, çalışmaların süratle başlatılacağını, önümüzdeki hafta iki ülke heyetlerinin tekrar bir araya gelerek, kalıcı bir yapılanmaya yönelik eylem ve işbirliği planlarının oluşturulacağını açıkladı.

Rus tarafının da proje tekliflerine son derece olumlu yaklaştıklarını ve işbirliğini geliştirme arzusunda olduklarını bildiren Bakan Çağlayan, Moskova'da kurulacak YMS Lojistik Merkezleri’nin birlikte yapılması için de işbirliği imkanlarının bulunduğunu kaydetti. Önümüzdeki günlerde Moskova Belediyesi'nden üst düzey bir heyetin Türkiye'ye gelerek projeleri hakkında bilgi vereceklerini ve bu ziyaret sırasında işbirliği modellerinin tespit edileceğini de sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.