Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya ile imzalanan Ortak Yatırım Fonu Anlaşması iş dünyasını memnun etti

Rusya Yatırım Fonu ile beraber Türkiye Varlık ve Yatırım Fonu bir araya gelerek kurulacak olan ortak yatırım fonu iş dünyası memnun etti. Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, Türkiye ile Rusya arasındaki ortak yatırım fonu...

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2016 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2016 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya Yatırım Fonu ile beraber Türkiye Varlık ve Yatırım Fonu bir araya gelerek kurulacak olan ortak yatırım fonu iş dünyası memnun etti. Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, Türkiye ile Rusya arasındaki ortak yatırım fonu anlaşmasının önemli bir gelişme olduğunu belirterek, "Artık kendi fonumuzu kendimiz değerlendireceğiz" dedi.
GTO Başkanı Eyüp Bartık, hükumetin ekonominin rayında gitmesi için bütün tedbirleri aldığını ve almaya da devam ettiğiniz belirtti. Rusya ile imzalanan ortak yatırım fon anlaşmasını başarılı bir çalışma olarak değerlendiren Bartık, "Hükümetin ekonomik alandaki ön hazırlıklarını çok başarılı buluyorum. Hükumet ekonominin rayında gitmesi için bütün tedbirleri aldı ve almaya da devam ediyor. Rusya ile ortak fon oluşturulması hamlesi de ülkemiz ve iş dünyamız adına önemli bir gelişme, bizim artık başka fonlarla değil bu bölgenin fonlarıyla desteklenmemiz gerekiyor. Bu bölgenin paralarını Amerika, İngiltere ve Japonya gibi ülkelere gönderip beklettikten sonra Allah rızası için fon alıyormuş gibi değil de kendi fonumuzu kendimiz değerlendireceğiz. Çok başarılı buluyorum” dedi.
“Parayı ABD ve Avrupa’dan daha iyi yönetiriz”
Bartık, Rusya ile Türkiye arasında oluşturulacak ortak yatırım fonuna Çin ve İran gibi ülkelerin de katılım sağlayabileceğine dikkat çekti. Müslüman devletlerin de bu fona katılması halinde dünyanın değişeceğine inandığını vurgulayan Bartık, “Çin ve İran gibi ülkelerin de oluşturulacak ortak yatırım fonuna katılabileceğini düşünüyorum. O zaman bu bölge daha fazla dikkat çekecektir. Bizim için asıl önemli olan İslam dinine mensup Arap ülkelerin fonları da burada olmasıdır. Bu olduğunda, o zaman bütün dünya değişecektir. Eğer bunu gerçekleştirebilirsek ben inanıyorum ki Amerikalılar, Avrupalılar paralarını getirip bu fonlara yatıracaklar çünkü biz parayı onlardan daha iyi yönetebiliriz” diye konuştu.
Bartık, Gaziantep’teki iş dünyasının Türkiye ve Rusya arasındaki ortak yatırım anlaşması ile ilgili ilk tepkilerinin olumlu olduğunu da sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.