Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya eski Maliye Bakanı: Batı ile barışmadan kriz karşıtı önlemler etkili olmaz

Rusya eski Maliye Bakanı Aleksey Kudrin, Batı ile barış gerçekleşmeden hükümetin krize karşı aldığı önlemlerin beklenen etkiyi göstermeyeceği uyarısını yaptı. Interfax’ta düzenlenen basın toplantısında konuşan Kudrin, petrol varil...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya eski Maliye Bakanı: Batı ile barışmadan kriz karşıtı önlemler etkili olmaz
Rusya eski Maliye Bakanı Aleksey Kudrin, Batı ile barış gerçekleşmeden hükümetin krize karşı aldığı önlemlerin beklenen etkiyi göstermeyeceği uyarısını yaptı. Interfax’ta düzenlenen basın toplantısında konuşan Kudrin, petrol varil fiyatları 80 dolara çıksa da Rusya’nın gelecek yıl en az 2 puan gayri safi milli hasılasının küçüleceğini söyledi.

Rusya’nın tam anlamıyla bir ekonomik kriz sürecine girdiğini ifade eden Kudrin, “Biz bugün tam anlamı ile bir kriz içindeyiz. Eğer petrol varil fiyatları 80 dolar civarında olursa ekonomi yüzde 2 küçülür. Mevcut 60 dolar seviyesinde devam ederse küçülme yüzde 4’e kadar artabilir.” öngörüsünde bulundu.

Rusya’nın Batı ile ilişkilerinin çözülmesinin zorunlu olduğuna değinen Kudrin, yaptırımlarla bağlantılı krizin artması durumunda, diğer alınacak tedbirlerin etkisinin yeterli olmayacağını vurguladı.

BRICS ülkelerinin egemenliklerini garanti altına alırken, küresel ekonomi, ticaret ve finans ilişkilerine dahil olması gerektiğini kaydeden Kudrin, “Rusya’nın bağımlı iş ortaklık yapısının geliştirilmesi yönündeki talep, egemenliğini koruma yönündeki istekle çakışmak zorunda değil.” ifadelerini kullandı.

Rusya ekonomisinin gelecek yıl sert bir testten geçeceğini vurgulayan Kudrin, “Rusya’nın notunda düşmeler olabilir. Bu çoğu zaman önemsiz olarak değerlendirilir. Ruble üzerindeki baskı, ekonomik yapıyı ve ödeme dengesini etkiliyor. Piyasa, ödeme açısından disiplinini kaybediyor. Bu da bize orta ve uzun vadede kayıp olarak yansıyor.” eleştirisinde bulundu.

Kendisinin kabinede yeniden görev alıp almayacağı ile ilgili iddialara cevap vermeyen Kudrin, insanların yaşam standartlarının düşmesi durumunda protesto eylemlerinin artma riski olduğuna dikkat çekti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.