Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya Enerji Bakanı: Sözleşme gecikirse Türk Akımı’nın ertelenme riski var

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı doğalgaz projesinin ilk hattıyla ilgili hükümetler arası sözleşmenin imzalanmasının geçiktirilmesi durumunda, söz konusu projenin ertelenebileceğini belirtti. Novak’a göre böyle bir risk...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2015 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2015 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya Enerji Bakanı: Sözleşme gecikirse Türk Akımı’nın ertelenme riski var
Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı doğalgaz projesinin ilk hattıyla ilgili hükümetler arası sözleşmenin imzalanmasının geçiktirilmesi durumunda, söz konusu projenin ertelenebileceğini belirtti. Novak’a göre böyle bir risk var.

Moskova’da gazetecilerin Türk Akımı’nın gecikme riski ile ilgili sorusuna cevap veren Novak, “Eğer, anlaşmanın imzalanması sürecinde gecikme olursa, bu durumda projenin gerçekleştirilmesi sürecinde de gecikme riski olur.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya Enerji Bakanlığı’ndan bir yetkili Türk Akımı’nın ilk hattıyla ile ilgili hükümetler arası sözleşmeyi Ankara’ya gönderdiklerini açıklamıştı.

Rus yetkili, “Daha önce Türk Akımı’nın inşaatıyla ilgili hükümetler arası sözleşmenin hazırlanarak imzalanması planlanıyordu. Burada 4 hattın hepsi de olacaktı. Fakat, Haziran ayında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Rusya ve Türkiye arasında yapılan son görüşmelerden sonra aşamalı şekilde adım atılması kararlaştırıldı. Biz aşamalı olarak adım atmaya hazırız. Rusya olarak ilk hatla ilgili öneri şeklinde sözleşmeyi hazırladık. Diğer hatlar ilgili artık ayrıca hükümetler arası sözleşmeler olacak. Bu arada ilk hat Türkiye’nin kendi ihtiyaçları için öngörülmekte. Belgeyi Ankara’ya gönderdik.” şeklinde konuşmuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.