Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya Ekonomi Bakanı: Gelecek yıl resesyondan kurtulabiliriz

Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev, 2015’de resesyon riskinin yüksek olmadığını, ülkenin yeterli adımları atması durumunda bundan kurtulabileceklerini söyledi.Soçi’de düzenlenen ekonomik forumda konuşan Medvedev, “Ben gelecek yıl...

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2014 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2014 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya Ekonomi Bakanı: Gelecek yıl resesyondan kurtulabiliriz
Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev, 2015’de resesyon riskinin yüksek olmadığını, ülkenin yeterli adımları atması durumunda bundan kurtulabileceklerini söyledi.

Soçi’de düzenlenen ekonomik forumda konuşan Medvedev, “Ben gelecek yıl için resesyon riskinin yüksek olmadığına inanıyorum.” dedi.

2015 için yüzde 5,5 olarak öngörülen enflasyon rakamının geçilebileceğini öngören Ulyukayev, 2014’den daha düşük olacağını da belirtti.

Batılı ülkelerin Ukrayna krizi nedeni ile yeni yaptırımlar uygulamasını beklemediklerini, ancak mevcut yaptırımların etkisinin kısa sürede sona eremeyeceğini belirten Rus Bakan, 2015’de yaptırımların tamamı ile kaldırılmasını beklediklerini söyledi.

Yaptırımların negatif etkisinin Rusya ekonomisinde 2016 ve 2017’de hissedilebileceği uyarısında bulunan Uyukayev, “Yaptırımların negatif etkileri ertelendi. Bizim yaptırımlara karşı hazırlık yapmamız gerekiyor. Bu karşı yaptırımlarla değil. Bu tür adımlar verimli sonuçlar ortaya koymuyor.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.