Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya 2015’de yüzde 3 küçülme, yüzde 12 enflasyon bekliyor

Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev, 2015’de yüzde 3 civarında küçülme beklediklerini, enflasyonun da ortalamada yüzde 12 civarında olacağını söyledi. Enflasyon ikinci çeyrekte artsa da yılın ikinci yarısında küçülmeye başlayacak.Ocak...

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2015 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2015 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya 2015’de yüzde 3 küçülme, yüzde 12 enflasyon bekliyor
Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev, 2015’de yüzde 3 civarında küçülme beklediklerini, enflasyonun da ortalamada yüzde 12 civarında olacağını söyledi. Enflasyon ikinci çeyrekte artsa da yılın ikinci yarısında küçülmeye başlayacak.

Ocak ayında aylık enflasyon yüzde 2’yi bulurken, yıllık bazda yüzde 13’ü geçti. Ekonomi Bakanlığı kriz öncesi 2015 için yüzde 7,5 enflasyon beklediklerini açıklamış, sonra rakamı yüzde 10 olarak revize etmişti. Bakanlığa göre enflasyon rakamları Mart-Nisan aylarında yüzde 15-17 seviyelerine çıkacak.

Rusya Ekonomi Bakanı Ulyukayev, petrol varil fiyatlarının 50 dolar seviyesinde olması durumunda Rusya ekonomisinin 2015’de yüzde 3 civarında küçüleceğini açıkladı.

Uluslar arası derecelendirme kuruluşları ise Rusya ekonomisinde yüzde 5 civarında küçülme bekliyor.

Rusya Merkez Bankası’nın faiz oranlarının yüzde 17’den yüzde 15 seviyesine çekmesinin doğru bir adım olduğunu ifade eden Ulyukayev, “Ben Merkez Bankası’nın enflasyon riski ile ekonomik büyüme riski arasında denge öngörüsüne katılıyorum” dedi. Bakan faiz oranlarının düşürülmesi yönündeki adımın pozitif ve sorumlu bir davranış olduğunu belirtti.

Rusya Merkez Bankası’nın kurun ve mali piyasaların istikrarı konusunda başarılı olduğunu savunan Ulyukayev, “Durum şu an öngörülebilir. Piyasa oyuncuları daha fazla devalüasyon ve enflasyon beklemiyor.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.