Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya 2015 için büyüme beklentisini yüzde 1,2’ye yükseltti

Rusya Ekonomi Bakan Yardımcısı Aleksey Vedev, yıl sonu itibari ile Rusya’nın yüzde 0,8 büyüyeceğini, gelecek yıl da yüzde 1,2 büyüme beklediklerini açıkladı.Ukrayna krizi ve petrol fiyatlarının aşırı düşmesi nedeni ile Rusya ekonomisi...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2014 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2014 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya 2015 için büyüme beklentisini yüzde 1,2’ye yükseltti
Rusya Ekonomi Bakan Yardımcısı Aleksey Vedev, yıl sonu itibari ile Rusya’nın yüzde 0,8 büyüyeceğini, gelecek yıl da yüzde 1,2 büyüme beklediklerini açıkladı.

Ukrayna krizi ve petrol fiyatlarının aşırı düşmesi nedeni ile Rusya ekonomisi durgun bir sürece girmişti. 2014 için yüzde 0,5’in altında büyüme rakamları ifade edilirken, gelecek yıl için de büyümenin duracağı öngörülüyordu.

Rusya ekonomisi açısından iyimser olduğunu ifade eden Vedev, “2015 için yüzde 1,2 büyüme bekliyoruz. Bu yıl sonu yüzde 0,5’in üzerinde yüzde 1’e yakın olacak. Yüzde 0,8 büyüme olabilir…” dedi.

Rusya’da rublenin serbest piyasa şartlarında dalgalanmaya bırakılmasının ardından ithal ürünlerin yerini alacak üretimin başladığını ifade eden Vedev, “En hızlı ve kolay bir şekilde yapılmaya çalışılıyor. Elbette bir kısım yatırımlar zaman alacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya Ekonomi Bakanlığı petrol fiyatlarının daha da düşeceği alternatif senaryolar üzerinde çalışıyor.

Bunun için 2015’in ilk çeyreğin sonunun beklenmesi gerektiğine dikkat çeken Bakan Yardımcısı, petrol üreticileri ve tüketicilerinin piyasalara bir kısım işaretler gönderdiğini belirtti.

Rusya’nın Kasım ayında enflasyon rakamının yüzde 1 olduğunu belirten Vedev, yıl sonu rakamının yüzde 9’un altında olmasını beklemediklerini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.