Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya 10 ton nar ve 44 bin adet çiceği Türkiye’ye geri gönderdi

Rusya, Türkiye’den ithal edilen 10 ton narda Akdeniz sineği (Ceratitis capitata) ve 44 bin adet çiçekte de Batı Çiçek Tripsi (Western Californian Flower tripsi) bulunduğu gerekçesiyle ülkeye girişine izin vermedi.Cihan Haber Ajansı’na konuşan...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya, Türkiye’den ithal edilen 10 ton narda Akdeniz sineği (Ceratitis capitata) ve 44 bin adet çiçekte de Batı Çiçek Tripsi (Western Californian Flower tripsi) bulunduğu gerekçesiyle ülkeye girişine izin vermedi.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor) Başkanı Danışmanı Aleksey Alekseyenko, Ukrayna sınırındaki Oryol kentinde bir depoda Türkiye'den gelen 10 ton narı kontrol ettiklerini, sağlıksız oldukları gerekçesi ile girişine izin vermediklerini açıkladı.

Alekseyenko, “Yapılan araştırmada narda tehlikeli haşaratlardan sayılan Akdeniz sineği tespit edildi. Bu nedenle 10 ton narın Türkiye'ye geri gönderilmesine karar verdik.” dedi.

Rus yetkili güney bölgesinde Krasnodar Havaalanı’nda da Türkiye’den getirilen 44 bin adet çiçekte Batı Çiçek Tripsi bulduklarını söyledi. Alekseyenko, “Çiçeklerin Türkiye’ye gönderilmesine karar verdik.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.