Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusları beklerken onlar geldi

Ürdün'den Samsun'a ilk turist kafilesi "Jordan Fly" havayolu şirketi tarafından düzenlenen charter seferiyle geldi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Çamaş, "Samsun, Arap turist açısından tarihi bir gün yaşıyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 08:41
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 08:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusları beklerken onlar geldi
İlk kez Samsun'a gelen Ürdün kafilesi Çarşamba Havalimanı'nda Arapça "Hoş geldiniz" yazılı pankart açılarak çiçeklerle karşılandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Necmi Çamaş tarafından karşılanan kafile, belediye ait otobüslerle kalacakları otele götürüldü.
Çamaş, basın mensuplarına, Samsun'un Arap turist açısından tarihi bir gün yaşadığını söyledi.

Karadeniz Bölgesi'ne ilk kez Ürdün'den direkt uçak seferi yapıldığına dikkati çeken Çamaş, "Ürdün'de yaptığımız tanıtım çalışmaları ve özellikle son 6 ay içinde kardeş şehir ilişkilerinin geliştirilmesinden sonra önemli bir turizm atağı başlatmış olduk. Bugün 95 kişilik ilk turist kafilesi Amman'dan hareket ederek 2,5 saatte Samsun'a geldi. Bunun devam etmesini istiyoruz." dedi.

Turistleri misafir gibi göreceklerini dile getiren Çamaş, charter seferlerinin haftada 2 gün yapılacağını kaydetti.

Arap turistler ise ilk kez Karadeniz Bölgesi'ne direkt geldiklerini ve bu seferlerin sürmesini istediklerini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.