Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rus yetkili: Petrol 100 doların üzerine kısa vadede çıkmaz

Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Maksim Oreşkin, petrol varil fiyatlarının kısa vadede 100 dolar üzerine çıkmasının mümkün olmadığını söyledi.RBC-TV’ye değerlendirmede bulunan Oreşkin, “Petrol varil fiyatlarının düşmesinde yapısal...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2014 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2014 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rus yetkili: Petrol 100 doların üzerine kısa vadede çıkmaz
Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Maksim Oreşkin, petrol varil fiyatlarının kısa vadede 100 dolar üzerine çıkmasının mümkün olmadığını söyledi.

RBC-TV’ye değerlendirmede bulunan Oreşkin, “Petrol varil fiyatlarının düşmesinde yapısal etki var. Son on yılda petrol üretiminde yatırım hızlı bir şekilde arttı. Bu fiyatların düşmesinin kaçınılmaz olduğunun bir göstergesi. Biz kısa vadede petrol varil fiyatlarının 100 doların üzerine çıkmasını beklemiyoruz.” dedi.

Önemli petrol üreticilerinden Suudi Arabistan’ın petrol varil fiyatlarının 80 dolar seviyesinde korunması konusunda istekli olduğunu savunan Oreşkin, “Burada petrol yatırımları konusunda düşüş olacak. 80 dolar seviyesi Suudi Arabistan bütçesi için tehdit oluşturmuyor.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD’de önümüzdeki 6 aylık dönemde petrol üretiminde düşüş yaşanacağını savunan Rus yetkili, bazı bölgelerde 80 dolar seviyesinin üretim için karlı olmadığını kaydetti.

Petrol varil fiyatları 2010’dan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Brent çıkışlı petrol 86 dolardan işlem görürken, Ural tip petrol 81,5 dolara düştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, petrol varil fiyatlarının bu şekilde düşmesinde ABD ve Suudi Arabistan arasında bir anlaşma olabileceği yönündeki komplo teorilerini yok sayamayacaklarını ifade etmişti. İddialara göre zayıflayan fiyatlar nedeni ile Rusya ekonomisi zarar görecek, Ukrayna başta olmak üzere dış politika konularında Batılı ülkelerin tekliflerine olumlu cevap vermek zorunda kalacak.

Petrol fiyatlarının düşmesi nedeni ile Rusya mali piyasalarında sorun yaşanıyor. Sabah saatlerinde 10 kapek artan dolar 40,85 rubleden işlem görürken, 18 kapek artan Euro da 52,18 rubleden alıcı buluyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.