Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rus vali: Türk yatırımcılar acele etsin, arsa kalmayacak

Türkiye’de ahşap işleme sektöründe lider kuruluş Hayat Holding’e bağlı Kastamonu Entegre, Rusya’nın Kaluga Bölgesi’nde dünyanın en büyük kapasiteli yonga levha fabrikasının temelini attı. Lyudinovo Özel Ekonomi Bölgesi’nde 70...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rus vali: Türk yatırımcılar acele etsin, arsa kalmayacak
Türkiye’de ahşap işleme sektöründe lider kuruluş Hayat Holding’e bağlı Kastamonu Entegre, Rusya’nın Kaluga Bölgesi’nde dünyanın en büyük kapasiteli yonga levha fabrikasının temelini attı.

Lyudinovo Özel Ekonomi Bölgesi’nde 70 hektarlık arazi üzerinde kurulacak fabrikanın toplam yatırımı 200 milyon doları bulacak. 450 kişiye doğrudan, 2500 kişiyi de dolaylı istihdam sağlayacak fabrikanın temel atma törenine Kaluga Bölge Valisi Anatoli Artamonov, Hayat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Avni Kığılı, Hayat Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Aktürk, Kastamonu Entegre Başkanı Haluk Yıldız, Kastamonu Entegre Başkan Yardımcısı Onur Güven, Rusya Bölgesel Kalkınma ve Sanayi Bakanlığı’ndan yetkililer, Türk ve Rus iş dünyası temsilcileri katıldı.

Tören sonrasında Kastamonu Entegre Başkan Yardımcısı Onur Güven’le birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kaluga Bölgesi Valisi Anatoli Artamonov, Kastamonu Entegre gibi şirketlerin korkmayıp cesaret göstererek, güvenerek bölgelerine geldiğini söyledi. Rusya’da ekonomik krizin ne zaman sona ereceği ve yatırımcı için hangi zamanın daha uygun olacağı ile ilgili soruya yanıt veren Vali, “Türk yatırımcıların hızlı davranmalarını tavsiye ederim. Burada arsa fazla kalmayabilir…” dedi.

Kastamonu Entegre ile bir anlaşma imzaladıklarını, ancak bu anlaşmadan çok daha önemli olanın Kastamonu Entegre Başkan Yardımcısı Onur Güven’e olan güvenleri olduğunu ifade eden Rus Vali, “Biz Onur Beye kendimiz gibi güveniyoruz. Bu anlaşmadan çok daha önemli…” değerlendirmesinde bulundu.

RUSYA’NIN GELECEĞİNE GÜVENİYORUZ

Kastamonu Entegre Başkan Yardımcısı Güven de yaptığı açıklamada, tam kriz döneminde Rusya’da iki önemli yatırım gerçekleştirdiklerini, herkesin durduğu, tereddüt ettiği bir dönemde 2 tane çok büyük yatırım daha başlattıklarını söyledi. Güven, “Bu yatırımlar bizim Rusya’ya olan inancımız ve güvenimizin bir göstergesi.” dedi.

Rusya’da organize sanayi bölgelerinde yatırım tercih ettiklerini, Lyudinovo’nın da bu şekilde bir bölge olduğunu ifade eden Güven, “Yerel yöneticilerin ve valilerin bize olan desteği çok önemli. Burada sayın valimiz yatırımcılarla çok yakın ilgileniyor. Biz yatırımın bir an önce bitirilmesine önem veriyoruz. Dolayısı ile yatırımın önünü açan, sanayi bilen valimiz gibi yöneticileri tercih ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

BÖLGEDE YATIRIM İÇİN MÜKEMMEL FIRSATLAR VAR

Kaluga’nın hammadde ve enerji açısından avantajlı olduğunu belirten Güven, “Moskova’ya yakın bir bölge. Lojistik avantajları yüksek. Moskova ve Doğu Avrupa’ya kolayca ulaşılabilir. Bölgede yatırım için mükemmel fırsatlar var. Bütün yatırımcıları da buraya davet ediyoruz. Biz Rusya’ya inanıyoruz ve güveniyoruz. Rusya Federasyonu’nda 3-4 lokasyonda benzer yatırımlar yapacağız. Rusya’da sadece 143 milyon nüfusa değil, BDT ülkeleri ile birlikte 200 milyon nüfusa ulaşılabiliyor. Rusya’da daha fazla yatırım yapmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.