Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rus iş kadınları ticaret için İstanbul’a çıkarma yaptı

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından tertip edilen 3. Türkiye – Rusya İş Kadınları Zirvesi İstanbul’da yapıldı. Zirveye Rusya’dan 30, Türkiye’ den de 150 iş kadını katıldı.Rusya İstanbul Ticaret...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rus iş kadınları ticaret için İstanbul’a çıkarma yaptı
Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından tertip edilen 3. Türkiye – Rusya İş Kadınları Zirvesi İstanbul’da yapıldı. Zirveye Rusya’dan 30, Türkiye’ den de 150 iş kadını katıldı.

Rusya İstanbul Ticaret Ataşesi Albina Rahimullina’nın da konuk olduğu zirvede ticari görüşmeler yapıldı.



TUSKON Yönetim Kurulu Üyesi İnci Konuk, Rusya’nın Türk iş dünyası için kritik önemi olduğunu belirtti. Konak, şunları ifade etti:

“TUSKON, 150 milyon nüfusu, 1,9 trilyon dolarlık gayri safi milli hasılası, 844 milyar dolarlık dış ticareti, 208 milyar dolar dış ticaret fazlası olan çok zengin doğal kaynaklarıyla dünyanın en önemli ve en büyük ülkelerinden biri olan ve Türkiye’nin en önemli stratejik ortağı olan Rusya Federasyonu’nu çok önemsemektedir. Bölgenin ucuz iş gücü, alt yapı ve emlak imkânlarını göz önünde bulundurursak, bunun Türk iş dünyası için çok önemli fırsatlar oluşturacağını söyleyebiliriz. Başkan Putin'in akıllı, yapıcı ve yatırımcı dostu politikalarıyla Rusya Federasyonu yabancı yatırımcılar için cazip ve güvenli bir yatırım ülkesi haline geldi. Yabancı yatırımcılar özellikle Türk şirketler için oluşturulan güven ortamı önümüzdeki zaman içerisinde Rusya’daki Türk yatırımların artmasını sağlayacaktır.”


TUSKON’un ticaret köprüleri etkinliklerinin önemine değinen Konuk, “Bu tür ticaret köprüleri sadece ticari bağlarımızı güçlendirmiyor, bunun yanında birbirimizi tanıyıp gönül bağlarının oluşmasına da vesile oluyor. Bu programların birbirimizi tanıma dostluk kurma güven oluşturma ve sonrasında birlikte hem ticaret hem yatırımlar yapma fırsatı verdiğine Rusya’nın büyük ve Türkiye için önemli bir pazar olduğuna şahit oldum. Özellikle Türk iş kadınlarına Rusya pazarını hem ticarette hem de yatırım ortaklıkları kurarak değerlendirmelerini tavsiye ediyorum.” dedi.


Rusya Federasyonu İş Kadınları Birliği Başkan Yardımcısı Bella Gaynanova ise kadınların ticari hayatta önemli bir unsur olduğuna vurgu yaptı. Gaynanova şöyle devam etti:

“Kadının yeri iş dünyasında çok farklı. Kadınlar artık devlet yönetiminde yer alıyor. Biz de Türkiye’deki kadın girişimcilerle tanışmak istiyoruz. Sadece ticari alanda değil, kültürel alanla iş birliğimizi artırmak istiyoruz. Soma’da ölen insanların eşlerine başsağlığı diliyoruz. Burada iş alanında karşılıklı iş yapabilmemiz için bu tür kongreleri daha sık yapmalıyız. İyi neticeler alabileceğimizi düşünüyoruz. Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret hacmi gün geçtikçe artıyor. TUSKON’a bu çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Sizin vasıtanızla bugüne kadar 150 karşılıklı sözleşme imzaladık. Bu sayının gelecek yıllarda artacağından hiç şüphem yok.”

3. Türkiye – Rusya İş Kadınları Zirvesi’nde hediyeleşmenin ardından hatıra fotoğraf çektirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.