Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rus bankası VTB, Ukrayna krizi nedeni ile 674 milyon dolar kaybetti

Ukrayna krizi ve Batılı ülkelerin yaptırımları nedeni ile Rusya’nın en büyük ikinci büyük bankası VTB, 2014’de 26 milyar ruble (674 milyon dolar) kaybetti.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşen VTB Başkanı Andrey Kostin, “Ukrayna...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2014 22:01
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2014 22:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rus bankası VTB, Ukrayna krizi nedeni ile 674 milyon dolar kaybetti
Ukrayna krizi ve Batılı ülkelerin yaptırımları nedeni ile Rusya’nın en büyük ikinci büyük bankası VTB, 2014’de 26 milyar ruble (674 milyon dolar) kaybetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşen VTB Başkanı Andrey Kostin, “Ukrayna krizi nedeni ile kaybımız 674 milyon dolar. Gelecek yıl bu rakam iki katına çıkabilir.” dedi.

Putin de, mevcut sorunlara rağmen Rus bankalarının Ukrayna’da faaliyetlerini sürdürmeleri gerektiğini, aksi durumda Ukrayna ekonomisinin zarar görebileceğini söyledi.

Ukrayna’da Rus bankalarının faaliyetlerinin devam etmesi konusunda herhangi bir şüpheleri olmadığını ifade eden Putin, “Rus bankaları, Ukrayna’da bankacılık sektörünün yüzde 30’unu oluşturuyor. Biz bunu durdurursak Ukrayna ekonomisine ek yük getirmiş oluruz.” dedi.

Rusya’nın ikinci büyük bankası olan VTB, The Banker’in ilk bin banka listesinde 222’inci sırada yer alıyor. VTB, Rusya’nın dışında Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri ile Orta Asya’da faaliyet gösteriyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.