Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rum Maliye Bakanı: 2014 yılı ekonomik krizin en zor yılı olacak

Rum Maliye Bakanı Harris Georgiadis, Rum kesimindeki ekonomik krizin en zor yılının 2014 olacağını söyledi.Georgiadis, 2014 bütçesiyle ilgili Rum Meclisi Ekonomi Komitesi’nde ilk toplantıda yaptığı sunumda, memorandum çerçevesinde aldıkları...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rum Maliye Bakanı Harris Georgiadis, Rum kesimindeki ekonomik krizin en zor yılının 2014 olacağını söyledi.

Georgiadis, 2014 bütçesiyle ilgili Rum Meclisi Ekonomi Komitesi’nde ilk toplantıda yaptığı sunumda, memorandum çerçevesinde aldıkları 10 milyar Euro’luk kredinin sahip oldukları tek şey olduğunu ve giderlerini artırmalarına dair herhangi bir imkânları bulunmadığını ifade etti.

Yeni bir memoranduma ihtiyaç duymamaları için, Troyka’yla yaptıkları kredi sözleşmesinin öngördüğü 10 milyar Euro’yu doğru bir şekilde idare etmeleri gerektiğini aktaran Georgiadis, bütçenin temel özelliğinin, kamu giderlerinin düşürülmesinden ibaret olduğunu, ancak bunun bir seçenek değil, ekonomik gerçekliğin dayattığı bir şey olduğunu savundu.

Bugün öngörülmekte olan birçok tasarrufun, çok önceden yapılması gerektiğini dile getiren Georgiadis, 2014 yılının krizin en zor yılı olacağını söyledi. Georgiadis, 2014’te sorunların doruğa ulaşacağına, aynı zamanda krizin yan etkilerinin de çok olacağına vurgu yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.