Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rosturizm'den Türkiye’de trafik kazaları uyarısı

Rusya Federal Turizm Servisi (Rosturizm), Türkiye'yi son dönemlerde yaşanan trafik kazaları konusunda uyardı. 6 Ağustos’ta Denizli- Serinhisar yolunda meydana gelen kazada üçü Rus ve biri Kazakistan uyruklu 4 turist ölmüş, 38 turist de yaralanmıştı.Rosturizm...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rosturizm'den Türkiye’de trafik kazaları uyarısı
Rusya Federal Turizm Servisi (Rosturizm), Türkiye'yi son dönemlerde yaşanan trafik kazaları konusunda uyardı. 6 Ağustos’ta Denizli- Serinhisar yolunda meydana gelen kazada üçü Rus ve biri Kazakistan uyruklu 4 turist ölmüş, 38 turist de yaralanmıştı.

Rosturizm Başkanı Oleg Safonov, kazadan sonra konuyla ilgili Moskova’da yetkililer bir araya geldi. Safonov, kazaların önlenmesi bağlamında Türkiye'de turizmcilerle ortak çalışma yapmayı planladıklarını söyledi.

Safonov, “Türk meslektaşlarımız Rus turistlerin tatil güvenliğinin sağlanması hususunda çalışmalar yaptıkları konusunda bize güvence vermişti. Bu güvencelere rağmen benzer trafik kazaları sık sık yaşanmaya başladı. Kazanın nedenleri konusunda dikkatli inceleme yapmak lazım. Gelecekte de bu tür benzer kazaların yaşanmaması için gereken her şey yapılmalı.” dedi.

Rosturizm Başkanı, kazayla ilgili Turpomoş birliği nezdinde call-centre servisinin kurulacağını da belirtti. Rosturizm basın bürosuna göre, servis Türk tarafından olası tazminat alınması için hangi belgelerin toplanması ve kime başvurulması hususunda bilgiler verecek.

Toplantıya katılan sigorta şirket temsilcileri yaralılara gereken sağlık yardımının yapılması gerektiğini vurguladı. Ölen Rus turistlerinin cesetlerinin yakın zamanda Rusya’ya getirileceği de bildirildi.

Rosturizm Basın Sözcüsü İrina Şegolkova, son kazada yaralanan turistlere verilecek tazminat rakamlarını açıklayarak, “Söz konusu kazada yaralanan turistlere ilgili şirket 100 bin ruble, ağır yaralılar 500 bin ruble ve ölen turistlerin aileleri ise 60 bin dolar tazminat ödeyecek.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.