Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Romen gazete: Bank Asya’yı linç girişimi, ekonomiye zincirleme darbe vurur

Ekonomi ağırlıklı yayın yapan Romanya’nın önemli gazetesi Ziarul Financiar (ZF), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Bank Asya'ya yönelik baskıcı tavrı sebebiyle Türkiye’de banka batma olaylarının tekrar yaşanabileceğine dikkat...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2014 00:47
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2014 00:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Romen gazete: Bank Asya’yı linç girişimi, ekonomiye zincirleme darbe vurur
Ekonomi ağırlıklı yayın yapan Romanya’nın önemli gazetesi Ziarul Financiar (ZF), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Bank Asya'ya yönelik baskıcı tavrı sebebiyle Türkiye’de banka batma olaylarının tekrar yaşanabileceğine dikkat çekti. Gazete, ülkenin en büyük katılım bankasının batması halinde diğer bankaların ve ekonominin de zincirleme zarar göreceğini vurguladı.

Daniela Stoican’ın kaleme aldığı makalede, Türkiye’de ortaya çıkan yolsuzluk olayları sebebiyle Erdoğan’ın, Gülen hareketini hedef haline getirdiği ve irtibatlı olduğunu düşündüğü banka, kurum ve kuruluşlara büyük baskılar uyguladığı belirtildi. Bunlar arasında Koza Madencilik grubu ile çeşitli kurum ve kuruluşların yanı sıra Bank Asya’nın da Erdoğan tarafından hedef haline getirildiğine dikkat çekilen yazıda şu ifadeler kullanıldı: “Türkiye'de, 10 yıl aradan sonra tekrar banka batma olayları yaşanabilir. Ülkenin en büyük katılım bankası Erdoğan’ın linci ile karşı karşıya. Banka, aleyhte kampanya ile batırılmaya çalışılıyor.”

Banka Asya yetkililerinin “Aylardır yapılan bütün baskı ve denetimlerden başarıyla çıktık” açıklamasına da yer veren ZF, Erdoğan’ın talimatıyla bankadaki devlet işletmelerine ait mevduatların çekildiğine dikkat çekerek buna THY mevduatlarının çekilmesini örnek gösterdi.

Makalede, “Bir bankanın cumhurbaşkanı eliyle batırıldığı ülkede hangi girişimci yatırım yapar!" diye soran CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun açıklamalarına da yer verildi. Makalede, Türkiye’deki bu olumsuz gelişmelerin yabancı yatırımcıyı ürküteceği uyarısında bulunuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.