Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Romanya cumhurbaşkanı, IMF'ye gönderilecek niyet mektubunu imzalamayacak

Romanya’da Cumhurbaşkanı Traian Basescu, birçok kaleme ek vergiler getirilmesine neden olacak IMF anlaşması ile ilgili niyet mektubunu imzalamayı reddetti. IMF’nin ekonomiyi baltaladığını söyleyen Basescu “Yapılacak vergi artışları ve...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Romanya’da Cumhurbaşkanı Traian Basescu, birçok kaleme ek vergiler getirilmesine neden olacak IMF anlaşması ile ilgili niyet mektubunu imzalamayı reddetti.

IMF’nin ekonomiyi baltaladığını söyleyen Basescu “Yapılacak vergi artışları ve IMF’nin istekleri küçük ve orta ölçekli şirketleri sona erdirecek. Akaryakıtta yapılacak vergi artışı maliyeti arttıracak. Üretime ve tüketime zarar edecek. Hükümet benim imzam olmadan da bu niyet mektubunu gönderebilir.” dedi.

Bunun üzerine açıklama yapan Başbakan Victor Ponta “Sayın Basescu ile bir görüşme ayarladık. Ekonomi bakanı, bütçeden sorumlu bakan ve Romanya Merkez Bankası (BNR) yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştireceğiz. IMF anlaşması olmadan yükselen borçlanma maliyetleri karşısında zor bir durumda kalırız. Bu imza krizinden dolayı Romanya her ay 150 milyon Lei (yaklaşık 30 milyon Euro) kaybediyor.” diye konuştu.

IMF’den en son 2009 yılında 20 milyar Euro kredi kullanan Romanya hükümeti, IMF ile 4 milyar Euro’luk ek anlaşmaya varmıştı. Son niyet mektubunun 18 Aralık’a kadar Cumhurbaşkanı Basescu’nun imzası ile IMF’ye gönderilmesi gerekiyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.