Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ROKA’dan görkemli açılış

Yerel marketlerin önde gelen ismi ROKA AVM, beşinci şubesini görkemli bir törenle hizmete açtı.Kazım Karabekir Caddesi üzerinde kurulan ROKA AVM’nin açılışına AK Parti Van İl Başkanı Kayahan Türkmenoğlu, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2018 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2018 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ROKA’dan görkemli açılış

Yerel marketlerin önde gelen ismi ROKA AVM, beşinci şubesini görkemli bir törenle hizmete açtı.

Kazım Karabekir Caddesi üzerinde kurulan ROKA AVM’nin açılışına AK Parti Van İl Başkanı Kayahan Türkmenoğlu, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van Defterdarı Murtaza Kamer, Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İsa Berge ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan ROKA AVM Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Turan Avcı, yerel marketlerin desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Van’ın ekonomisini, huzurunu, istihdamını, birliğini sağlamak için yapacağımız tek şey birbirimize kenetlenmektir. Van’ın parasını ulusallara vermeyeceğiz. Bizim başka bir çıkış kapımız yok, bizim birbirimize sahip çıkmaktan başka çaremiz yoktur. Van’daki iş adamları kenti birer birer terk ettiler. Çünkü biz onlara sahip çıkamadık. Bu nedenle Van’da işsizlik aldı başını gitti. Van’ın kaderi, yerel esnafının üzerindedir. Bizler yerel esnafımıza sahip çıkmak zorundayız. Bir şehir, esnafıyla şehir olur. Ekonomi esnafıyla güçlenir, işsizlik esnafıyla azalır" dedi.

Van’da türeyen ulusal mağazaların var olduğunu dile getiren Avcı, "Adamlar her gün 2 milyon TL alıp gidiyorlar. Van’ın havuzunda para kalmadı. Ondan sonra vatandaş elinde ulusal marketlerin poşetiyle gelerek oğluna iş istiyor. Bizler kazanamazsak oğlunuzu nasıl işe alabiliriz. Bu kapsamda kendi esnafımıza sahip çıkmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise, yeni açılan marketin tüm Van halkına hayırlı olması dileklerinde bulunarak, “ROKA AVM 200’e ulaşan istihdamıyla Van’ın gururu olmaya devam edecektir. Bizlerin desteği ile yerel esnaflar gelişerek büyüyeceklerdir. Bütün yerel marketleri bu anlamda selamlıyor, onlara bol kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Kayahan Türkmenoğlu ise, 2 bin metrekarelik bir alanda oluşturulan marketin Van’a hizmet edeceğini belirterek, market yöneticilerini tebrik etti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol, marketi gezerek çalışanlarla sohbet ettiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.