Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Riyad'da metro çalışmaları başladı

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad'da 22,5 milyar dolarlık metro projesine başlandığı bildirildi. Geçtiğimiz hafta kazı çalışmalarını başlatan Riyad Valisi Prens Halid bin Bandar, projenin 48 ayda tamamlanacağını ve şehirdeki yaşam...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2014 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad'da 22,5 milyar dolarlık metro projesine başlandığı bildirildi. Geçtiğimiz hafta kazı çalışmalarını başlatan Riyad Valisi Prens Halid bin Bandar, projenin 48 ayda tamamlanacağını ve şehirdeki yaşam kalitesini yükselteceğini söyledi.

Arab News’in haberine göre metro inşaatı süresince trafik problemleri dahil karşılaşılan problemlerin çözümü için üst düzey bir komite kuruldu. Kazı çalışmalarına ilk olarak beş ayrı noktada başlandı. Bunlardan en önemlisinin günlük 400 bin yolcu kapasiteli Kral Halid Uluslararası Havaalanı metro istasyonu olduğu kaydedildi. Bu istasyon 28 bin metrekarelik alanı kapsayacak ve içerisinde alışveriş merkezleri ve araç park alanları bulunacak.

Başkentteki altı hatlı otomatik metro ağı 176,7 km uzunluğunda olacak. İspanyol inşaat grubu FCC öncülüğündeki konsorsiyum öncelikle 7,82 milyar dolarlık üç hat inşa edecek. Tüm projenin maliyetinin 22,5 milyar doları bulması bekleniyor. Konsorsiyumdaki diğer firmalar projenin kalan safhalarını üstlenecek. Proje için 600 bin ton çelik, 4,3 milyon metreküp çimento ve 30 binin üzerinde çalışana ihtiyaç duyulacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.