Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rezidansında 10 işçinin öldüğü iş adamı işçi güvenliği uyarısı yaptı

İstanbul Mecidiyeköy'de inşaatı devam eden rezidansta asansörün yere çakılması sonucu 10 işçinin hayatını kaybetmesiyle gündeme gelen Torunlar GYO'nun Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Gaziantep'te işçi güvenliğine dikkat çekti.Gaziantep’te,...

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2015 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rezidansında 10 işçinin öldüğü iş adamı işçi güvenliği uyarısı yaptı
İstanbul Mecidiyeköy'de inşaatı devam eden rezidansta asansörün yere çakılması sonucu 10 işçinin hayatını kaybetmesiyle gündeme gelen Torunlar GYO'nun Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Gaziantep'te işçi güvenliğine dikkat çekti.

Gaziantep’te, 'İnşaat Sektörünün Dünyadaki ve Türkiye’deki Durumu, Sorunları, Gaziantep Özelinde Sektörün Geleceği ve Alınacak Önlemler' konulu panel gerçekleştirildi. GTO ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) işbirliğinde düzenlenen panelde, gayrimenkul sektöründeki son gelişmelerle son zamanlarda bu alanda öne çıkan Gaziantep’in ekonomik ve demografik yapısı masaya yatırıldı.

Mecidiyeköy'de 10 işçinin hayatını kaybettiği Torunlar Center inşaatıyla gündeme gelen ve GYODER'in de yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Aziz Torun, inşaatın rant sektörü olarak görüldüğüne dikkat çekti. Sektörün 2012 yılına kadar da kârlı olduğunu kaydeden Torun, “Sonradan öyle devam etmediği görülüyor. Ancak ciddi vergi yükleri var. KDV’de o kadar karmaşık bir yapı var ki. Son derece adil olmayan bir KDV uygulaması var. Yüzde 18 KDV yüzde 10-8'e düşürülmeli. Kayıt altına giren sektörün kayıt dışına çıkması söz konusu. İlk daire alana tapu harcı alınmaması sağlanabilir. Yurt dışı fuarlara katılımlar artırılmalı. Sektörde genelde aile ve orta ölçekli şirketler yer alıyor. Finans gücü zayıf bir sektör yani. Kayıt dışına uygun bir sektör maalesef. Şeffaflık finansa ulaşmak için önemli.” dedi.

Sektörün şeffaflaşması gerektiğini vurgulayn Torun, işçi güvenliğine de değinerek, “Büyümek istiyorsanız kayıt dışından uzak duracaksınız. Sektör riskli, ne kadar güvenlik önlemleri alınırsa alınsın insan faktörünü eğitmezsek alacağımız önlemler yetersiz kalacaktır. Eğitimlerin yönlendirilmesi, kamu desteğiyle sağlanmalı sonra denetimler yapılsın.” şeklinde konuştu.

Panelin açılışında konuşan GTO Başkanı Eyüp Bartık da inşaat sektöründe yeni şeyler konuşulması gerektiğini söyledi. Yeni kentler kurulmasına dikkati çeken Bartık, şöyle devam etti: “Bu alanda büyümemiz gerekiyor, birleşmemiz lazım. Maliyetleri düşürmemiz gerekiyor. Suriye’ye çok yakınız, zamanı gelince bu ülkeyi biz inşa edeceğiz. İran ve Rusya’yı çok önemsiyorum.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.