Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Renault'ta işçi eylemi 13. gününde, anlaşma sağlanamadı

otomotiv devi Renault'ta 13 gündür devam eden üretimi durdurma eylemi devam ediyor. Önceki gece fabrika yönetimi ile işçiler arasında 6 saat süren görüşmeler sonuçsuz kaldı. Fabrika yönetiminin, bin lira avans, 480 lira banka promosyonu ve...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2015 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2015 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Renault'ta işçi eylemi 13. gününde, anlaşma sağlanamadı
otomotiv devi Renault'ta 13 gündür devam eden üretimi durdurma eylemi devam ediyor.

Önceki gece fabrika yönetimi ile işçiler arasında 6 saat süren görüşmeler sonuçsuz kaldı. Fabrika yönetiminin, bin lira avans, 480 lira banka promosyonu ve yıl sonu 600 lira para verme teklifi, saat ücretlerinde bir ay içinde iyileştirme sözü, kesin bir rakam verilmediği için işçilerce kabul görmedi. Eyleme devam kararı alan işçiler, geceyi fabrika bahçesinde uyuyarak geçirdi.

Çadırlarında beklemeye devam eden işçiler ile fabrika yönetimi bugün saat 11.00 itibariyle yeniden görüşmeye başladı. 13 gündür fabrika önünde güç koşullarda eylemleri sürdüren işçiler, görüşmelerin bir an önce anlaşma ile sonuçlanmasını bekliyor.

Bu arada, Renault’un ardından üretimi durdurma eylemi yapılan TOFAŞ, Coşkunöz, Mako ve Ototrim fabrikalarında anlaşma sağlanmış, işçiler işbaşı yapılmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.