Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Reel Kesim Güven Endeksi 4,2 azaldı

Kasım ayı Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE), bir önceki aya göre 4,2 azalarak 102,7 seviyesinde gerçekleşti.Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Kasım ayı 'İktisadi Yönelim Anketi ve Reel Kesim Güven Endeksi' verilerini paylaştı. Mevsimsellikten...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kasım ayı Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE), bir önceki aya göre 4,2 azalarak 102,7 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Kasım ayı 'İktisadi Yönelim Anketi ve Reel Kesim Güven Endeksi' verilerini paylaştı. Mevsimsellikten arındırılmış reel kesim güven endeksi (RKGE-MA) bir önceki aya göre 1,4 puan azalarak 108,4 puan seviyesinde gerçekleşti. İçinde bulunduğu sanayi dalındaki genel gidişat konusunda bir ay öncesine kıyasla daha iyimser olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 12,'ye, aynı kaldığını belirtenlerin oranı yüzde 77,3'e yükselirken, daha kötümser olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 10,7'ye geriledi.

Son 3 aya yönelik değerlendirmelerde, üretim hacmi ve iç piyasa sipariş miktarında artış bildirenler lehine olan seyrin bir önceki aya göre zayıflayarak devam ettiği görüldü. Mevsim normallerine kıyasla yapılan değerlendirmelerde, mevcut toplam siparişlerin mevsim normallerinin altında olduğu yönündeki değerlendirmelerin bir önceki aya göre güçlenerek devam ettiği görüldü. Mevcut mamul mal stoklarının mevsim normallerinde olduğu yönündeki değerlendirmelerin yerini mevsim normallerinin üzerinde olduğu yönündeki değerlendirmelere bıraktı.

Gelecek 3 aya yönelik değerlendirmelerde, üretim hacmi, iç piyasa sipariş miktarı ve ihracat sipariş miktarına ilişkin artış yönlü beklentilerin bir önceki aya göre zayıfladı. Gelecek 3 aydaki istihdama ilişkin artış beklentilerinin bir önceki aya göre zayıfladığı, gelecek 12 aydaki sabit sermaye yatırım harcamalarına ilişkin artış beklentileri ise güçlendi.

Ortalama birim maliyetlerde son 3 ayda artış olduğunu bildirenler ile gelecek 3 ayda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyrin bir önceki aya göre zayıflayarak devam etti. Gelecek 3 aydaki satış fiyatı artış beklentilerinin de bir miktar zayıfladı. Gelecek 12 aylık dönem sonu itibarıyla yıllık ÜFE beklentisi bir önceki aya kıyasla 0,1 puan artarak yüzde 9,2 oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.