Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Ramazan Bayramı Tatiline Kiralanacak Araba Kalmayacak”

Vivi Araç Kiralama Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Çoban, Ramazan Bayramı için araç kiralayacaklara önemli açıklamalarda bulundu.Ramazan Bayramı’na sayılı günlerin kaldığı şu günlerde araç kiralama sektöründe indirim üstüne indirimin...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Ramazan Bayramı Tatiline Kiralanacak Araba Kalmayacak”
Vivi Araç Kiralama Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Çoban, Ramazan Bayramı için araç kiralayacaklara önemli açıklamalarda bulundu.
Ramazan Bayramı’na sayılı günlerin kaldığı şu günlerde araç kiralama sektöründe indirim üstüne indirimin devam ettiğini belirten Vivi Araç Kiralama Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Çoban, ucuz ve ekonomik araç kiralamak isteyenler için şuan fırsatı yakalayabileceklerini söyledi. Bir çok firmanın kampanyalarını açıkladığını ve sektörde yüzde 30 oranında bir fiyat düşüşlüğü gözlendiğini kaydeden Çoban, “Kampanyalar bitmek üzere, okulların kapanmasıyla 15 Hazirandan itibaren yoğunluk başlıyor, 23 Hazirandan itibaren araç kiralama sezonun başlayacağı biliniyor. Bayramda araba kiralama sektörü yine bayram yapacak” dedi.
Özellikle yaz ve bayram tatili kapsamında araba kiralamak isteyen vatandaşlara uyarıda bulunan Uğur Çoban, “Hem fiyatların yükselip araçların kalmayacak, hem de naylon firmalara karşı çok dikkatli olunması gerekli” ifadelerini kullandı.
Ramazan Bayramı tatilini kapsayan 9 günlük bir kiralama taleplerinin başladığını söyleyen Çoban, genel olarak araç kiralama rezervasyonlarının tarihlerinin 1 Temmuz -10 Temmuz şeklinde olduğunu belirterek, “Şuan itibariyle araç stoklarının yarısından fazlasının doldu. En çok rağbetin dizel araçlara oldu. 25 Haziran’dan sonra dizel araç bulmanın zor olacak. Bu yıl beklenen yoğunluk Temmuz ve Ağustos ayında olacak ve Kurban Bayramı’na kadar sürecek. Bu aylarda yurt dışından gelen turist ve gurbetçi yoğunluğu da çok fazla" dedi.
Vivi Araç Kiralama Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Çoban, araç kiralayacaklara önerilerde bulunarak şunları söyledi: “Mümkünse aracı 30 Haziran tarihinde alın, bu sayede firmaların haziran ayındaki fiyatlarından yararlanabilirsiniz. Aracı erken alarak, benzeri araç gelme ihtimalini de biraz daha engellemiş olursunuz, çünkü yoğunluk arabasını 1-2 Temmuz tarihlerinde alacaktır.
Eğer aylık araba kiralamak istiyorsanız 15 Haziran’a kadar alırsanız daha indirimli olacaktır. Gün bareminiz ne kadar yüksek olursa o kadar indirimli alabilirsiniz. Erken rezervasyon yapıp aracı ayırttığınıza emin olun, mutlaka mail ve ya SMS alın. Elinizde rezervasyonun onaylandığına dair kalıcı bir form olmalı.
Araç kiralama tarihleriniz esnek ise mutlaka tarih varyasyonlarını kontrol edin. Araç alış saatiniz ile dönüş saatiniz aynı olsun, bazı siteler +1 gün ilave ekleyebilir. Aracı kiralama ofisinden almaya çalışın, bayram yoğunluğundan araç teslim operasyonları yoğun olacaktır. En kötü ihtimalle havalimanından teslim almanızı öneririz".
“BOŞ SENET İMZALAMAYIN”
Artık senet olayı kalmadığını vurgulayan Çoban, tüm firmalar araç tesliminde kredi kartınıza provizyon alındığını bildirerek, “Kredi kartınız yoksa araç teslimi yapmamaktadır. Bazı firmalar kredi kartsız müşterilere araç sağlamak için senet ile araba vermektedir. Bu da daha sonra başınızın ağrımasına sebep olacaktır. Lütfen sözleşme dışında başka bir yere imza atmayın. Ayrıca bazı firmalarda sözleşmenin en altında birleşik olarak senet koymaktadır. Sözleşmenin en altında senet olup olmadığını kontrol ediniz” şeklinde konuştu.
Araç kiralayacaklara, “Ucuz araba kiralayacağım diye bilinmedik firmalara para kapatırmayın” uyarısında bulunan Çoban, “Bu tip firmalar gazete, facebook, google reklamlarını kullanmaktadırlar. Son 2 hafta bu reklamları yoğun şekilde kullanarak müşteri yakalamaya çalışırlar. Dikkat! Hiç bir firma standardın dışına çıkmaz, ama bu firmalar sizi cezbedecektir. Kredi kartı istemeyebilir, depozito istemeyebilir, her şeyi sizin istediğiniz gibi olmasını sağlar.
Mutlaka firmayı internette araştırın, daha önce firma ismi bir yerlerde yer almış mı, kullanan var mı? Müşteri yorumu varsa kaç yılında yazılmış yorum. Şikayet sitelerini araştırmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca mutlaka firmayı sosyal medya da bulun, kaç kişi beğenmiş, kaç paylaşım yapmış, ilk paylaşımı ne zaman yapmış, web sitesi aktif mi, sitede kiralama şartları yazılmış mı, tüm sayfaları çalışıyor mu yoksa basitçe bir şablon olarak telefon numarası üzerinden iş mi yapmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.
Çoban, Vivi araç kiralama olarak bayram tatili için öngörülerinin “20 Haziran’a kadar kiralık arabalarının yüzde 75’inin tükeneceği, 1 Temmuz’a kadar tamamen tükeneceğini belirtiyor. Olabilecek rezervasyon iptalleri ile tek tük araç kalabilir, bunlarında fiyatlarında en az yüzde 20 fiyat artışı olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.