Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ramazan Ayı’yla Birlikte Muza Yüzde 50 Zam Geldi

Ramazan ayında Bileciklilerin meyvelere ilgisi fazla olurken, en çok tüketilen muz, Ramazan ayı öncesi kentte kilosu 5 liradan satılırken, yüzde 50 zamlanarak bu günlerde kilosu 7,5 liradan alıcı buluyor.Bilecik Hürriyet Mahallesinde her hafta...

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ramazan Ayı’yla Birlikte Muza Yüzde 50 Zam Geldi
Ramazan ayında Bileciklilerin meyvelere ilgisi fazla olurken, en çok tüketilen muz, Ramazan ayı öncesi kentte kilosu 5 liradan satılırken, yüzde 50 zamlanarak bu günlerde kilosu 7,5 liradan alıcı buluyor.
Bilecik Hürriyet Mahallesinde her hafta pazartesi günü kurulan pazar tezgahlarında satışa sunulan muz, Ramazan’da rekora koşuyor. Pazarda meyve satıcılığı yapan Hanife İnan, Ramazan ayında uzmanlarında ağır yemek ve tatlı yenmemesi konusunda sıkça uyarması üzerine halkın yaz meyvelerini tüketmeyi tercih ettiğini belirtti. İnan, “Ramazan’da en güzel şey meyve yemek. En pahalı meyvemiz muz şuan kilosu 7.5 lira oldu. Muzu Ramazan öncesi 5 TL’den satıyorduk ve satışları iyiydi. Muzun fiyatı yükselince satışları da düştü. Çilek, kayısı, şeftali, kiraz bunlar 5 lira. Erik 4,5 liradan satılıyor. En ucuz meyvemiz elma onunda kilosu 2,5 lira. Fiyatlarımız bu şekilde gayet normal sadece muzun fiyatları uçtu. Fiyatlarımız köylülerin ürünlerinin çıkmasıyla düşecek. Ramazan geldiği için satışlarımız ve fiyatlarımız yükseldi. Ramazan’da her doktorun önerdiği gibi en hafif, en güzel şey meyve yemek" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.