Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Radyo Trafik’ten İstanbul Trafiğine Drone’lu Çözüm

Radyo Trafik, tüm dijital platformlarda yer alan yoğunluk haritasının ardından bir yenilik daha yaparak trafiğin sorunlu noktalarından insansız hava araçları drone’larla çekilen görüntüleri paylaşıyor. Yeni nesil drone yayınları; Boğaziçi...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Radyo Trafik, tüm dijital platformlarda yer alan yoğunluk haritasının ardından bir yenilik daha yaparak trafiğin sorunlu noktalarından insansız hava araçları drone’larla çekilen görüntüleri paylaşıyor. Yeni nesil drone yayınları; Boğaziçi Köprüsü girişi, Mahmutbey Gişeleri, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü girişi, Sultangazi Sapağı, Basın Ekspres Yolu, E-5 Şirinevler bağlantısı ve Kavacık Sapağı gibi trafiğin kilit noktalarını kapsıyor.
İstanbul’un en çok dinlenen radyolarından Radyo Trafik, yüz binlerce araç ve gönüllü muhabirden gelen bilgilerlerle anlık güncellenen, tüm dijital platfomlarla uyumlu yoğunluk haritasının ardından bir yeniliği daha hayata geçirdi. Radyo Trafik, insansız hava araçları drone’lardan çekilen görüntülerle şehrin trafiğini takipçilerine kuş bakışı bir açıdan göstermeye başladı. Trafiğin yoğun noktalarından insansız hava araçları drone’larla video ve fotoğraf çekimi yapan Radyo Trafik, bu sayede dinleyicilerin trafik durumu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi edinmesini sağlıyor. Radyo Trafik, helikopter ile çekilen trafik görüntülerinin ardından yeni nesil drone projesiyle dinleyicilerinin hayatını daha da kolaylaştırıyor.
Radyo Trafik’in drone çekimleri, şehrin en sorunlu noktalarını kapsama alanına aldı. Sultangazi Sapağı, Mahmutbey Gişeleri, Basın Ekspres Yolu, E-5 Şirinevler, 1’inci Köprü girişi, Kavacık ve FSM Köprüsü girişi, drone’ların havalandığı ilk noktalar oldu. Radyo Trafik dinleyenleri, her zamanki gibi programları dinleyerek drone’lar tarafından gönderilen bilgileri takip edebiliyor. Dinleyiciler ayrıca, radyonun resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından drone’lardan gelen fotoğraf ve videoları görebiliyor. Havadan yapılan çekimler üzerinde, ulaşım dünyası, ulaşım uzmanları ve dinleyicilerden çözüm önerileri isteniyor ve bu öneriler ilgili birimlere ulaştırılıyor.
Radyo Trafik, drone’lu çekim planına kısa süre sonra 3’üncü Köprü bağlantı yollarını da dahil edeceği, sürücülerin bu çekimlerle, yılsonunda hizmete açılacak olan 3’üncü Köprü’ye hangi noktalardan ulaşım sağlanacağını görme fırsatını bulacağı bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.