Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin’den tepki: Belarus etiketini kaldırınca Polonya çıkıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa Birliği’ne uygulanan gıda ambargosunun yeniden ihraç edilen ürünlerle delindiğini, Ukrayna’nın, AB ile ekonomik işbirliği anlaşmasını onaylamasının ardından Rusya ekonomisinin böyle bir tehlike...

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2014 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2014 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Putin’den tepki: Belarus etiketini kaldırınca Polonya çıkıyor
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa Birliği’ne uygulanan gıda ambargosunun yeniden ihraç edilen ürünlerle delindiğini, Ukrayna’nın, AB ile ekonomik işbirliği anlaşmasını onaylamasının ardından Rusya ekonomisinin böyle bir tehlike ile karşı karşıya kalacağını söyledi.

Minsk’te gerçekleşen zirvede konuşan Putin, “Avrupa Birliği ülkelerinden ambargo uyguladığımız ürünler Belarus üzerinden Rusya’ya giriyor. Burada etiket var. Üretilen ülke Belarus gösteriyor. Etiket kaldırılınca Polonya gözüküyor.” eleştirisi getirdi. Putin, iddiasını ispat için etiketin kaldırılınca altında gerçek üretici ülkenin isminin görüldüğü bir fotoğraf gösterdi.

Ukrayna’nın, AB ile işbirliğinin ardından onlarca kat daha fazla ürünün bu şekilde Rusya’ya gönderilebileceğini kaydeden Putin, “Belarus yönetiminin, hükümet ve cumhurbaşkanı olarak bu tür olumsuz ve hukuksuz uygulamaları önlemek için çalıştığını biliyorum. Bizim en azından bu konuda Belarus’la bir anlaşmamız var. Ukrayna ile bu da yok.” ifadelerini kullandı.

Minsk toplantısının bu açıdan verimli olduğunu, ortakların bu tür argümanları dinleme imkanı bulduğunu hatırlatan Putin, “Biz, genel olarak Avrasya ekonomik alanı ile Avrupa Birliği arasında ilişkilerin yakınlaştırılmasını destekliyoruz.” dedi.

Rusya, Ukrayna krizi nedeni ile yaptırım uygulayan ülkelerden gıda alımı yapmıyor. Yasaklı ürünler arasında et, balık, tavuk, süt ve süt ürünleri, yaş meyve ve sebze yer alıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.