Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin: Rusya serbest piyasa ekonomisine sadık kalacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’ya yönelik diğer ülkelerden bir kısım sınırlamalar getirilmesine rağmen, Rusya ekonomisinin açık kalmaya devam edeceğini söyledi.VTB’nin düzenlediği “Rusya davet ediyor” başlıklı yatırım...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Putin: Rusya serbest piyasa ekonomisine sadık kalacak
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’ya yönelik diğer ülkelerden bir kısım sınırlamalar getirilmesine rağmen, Rusya ekonomisinin açık kalmaya devam edeceğini söyledi.

VTB’nin düzenlediği “Rusya davet ediyor” başlıklı yatırım formunda konuşan Rus lider, “Biz kurucu babalarına karşın, Dünya Ticaret Örgütü prensiplerini paylaşıyoruz. Rusya’nın serbest piyasa ekonomisi temelleri üzerine gelişimini sağlamak istiyoruz. Bu stratejik yaklaşım değişmedi.” dedi.

Rusya’nın sermaye çıkışına yönelik herhangi bir sınırlama planlamadığı teminatı veren Putin, “Sekiz yıl önce olduğu gibi herhangi bir sermaye çıkışını kontrol planımız yok. Biz nakit hareketleri konusunda sınırlama planlamıyoruz.” şeklinde konuştu.

Rusya Merkez Bankası’nın mali istikrarı sağlamak için yeterli enstrümanı olduğunu ifade eden Putin, enflasyon rakamlarının yüzde 7,5-8 civarında olacağı bilgisini paylaştı.

Geçen yıl enflasyon rakamının yüzde 6,5’larda kaldığını, 2014’de yüzde 5 olan hedefin üzerine çıkıldığını hatırlatan Putin, “Burada neden açık. Belirli gıda ürünlerinde fiyat artışı. Yaptırımlar ve fiyat artışı, kendi tarım sektörümüzün kalkınmasına ek katkı sağlayacak.” öngörüsünde bulundu.

Putin, Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlardan etkilenen sektörlere ve şirketlere destek verileceğini söyledi.

Rusya’da yatırım ortamının gelişmesi için sistematik bir çalışma yürüttüklerini vurgulayan Putin, federal ve yerel seviyede bir dizi düzenleme yapıldığını, bir çok engelin kaldırıldığını ve idari prosedürlerin mümkün olan en alt seviyeye çekilmeye çalışıldığını belirtti.

Putin, yaptırımların olduğu dönemde Rusya ekonomisine katkı yapmaya devam eden çok sayıda yabancı yatırımcıya teşekkür etti.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.