Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Protestolu Senet Sayısı Geçen Yıla Göre Azaldı

Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, protesto edilen senet sayısı yılın ilk iki ayında, yüzde 3 azaldı.Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi 2016 yılı Şubat ayı ’Protestolu Senetler İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre;...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, protesto edilen senet sayısı yılın ilk iki ayında, yüzde 3 azaldı.
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi 2016 yılı Şubat ayı ’Protestolu Senetler İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre; yılın ilk iki ayında, protesto edilen 154 bin adet senedin parasal tutarı 1,7 milyar TL oldu. Geçen yılın aynı dönemine göre ise protesto edilen senet adedi yüzde 3 oranında azalırken, senet tutarı ise yüzde 12 oranında arttı.
Yılın ilk iki ayında, adet olarak en fazla senedin protesto edildiği illerde, İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Bursa ilk 5 sırayı teşkil etti.
Tutar olarak, Türkiye genelinde protesto edilen senetlerin yüzde 29’unu İstanbul ilindekiler oluştururken, bunu yüzde 10 ile Ankara, yüzde 8 ile İzmir, yüzde 5 ile Konya ve yüzde 3 ile Bursa izledi. Protesto edilen senetlerin tutar olarak en düşük olduğu iller ise Şırnak, Bayburt ve Tunceli oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.