Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Balık’tan, Manavgat Irmağı’ndaki teknelere anket

Ordu Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmet Balık, Manavgat ırmağında turist taşımacılığı yapan teknelerin su, elektrik ve yakıt gibi sorunlarının bulunduğunu söyledi.Manavgat’a...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2016 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2016 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Prof. Dr. Balık’tan, Manavgat Irmağı’ndaki teknelere anket
Ordu Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmet Balık, Manavgat ırmağında turist taşımacılığı yapan teknelerin su, elektrik ve yakıt gibi sorunlarının bulunduğunu söyledi.
Manavgat’a bulunan Ordu Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmet Balık, Manavgat ırmağında turist taşımacılığı yapan teknelerin sahipleri, kaptanları ve çalışanları ile anket yaptı. Irmakta turist taşımacılığı yapan teklerin sorunlarını belirlemek için anket yaptığını belirten Balık, “Manavgat Antalya bölgesinin en önemli turizm bölgesinden biri ve hatta yatak kapasitesi büyüklüğü bakımından Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri. Bunun yanında turizm bölgeleri kendine has güneş kum deniz haricinde kendine has artı özellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Alanya kalesi ile ünlü, Serik ve Belek bölgesi golf turizmi ile ön plana çıkmak istiyor. Manavgat’ta şelaleleri ve Manavgat nehri ile ön plana çıkıyor. Manavgat nehrini biz değişik amaçlarla kullanamıyoruz. Daha çok kullandığımız alan bot turizmi üzerine oluyor. Tabi bunda da altyapı olarak bir takım eksiklikler olduğunu görmekteyiz” dedi.
İsmet Balık şöyle devam etti:
“Bot turizminin sorunlarıyla alakalı bir araştırma yapmak istedik ve anket çalışması yaptık. Bot işletmecilerini ve kaptanlarını dinlediğimiz zaman en önemli sorunlarının elektrik ve su sorununun olduğunu görmekteyiz. Bu durum gelişmiş marinalarda çözülmesi gereken bir sorun. Çünkü artık elektrik ve su panoları vasıtasıyla belli aralıklarla yerleştirilerek bu sorun kolaylıkla çözümlenebilmekte. Ancak bu sorunu kendi teknelerinde bulunan jeneratörler yardımıyla çözdüklerini görüyoruz. Turizm bizim en önemli bir istihdam kaynağımız ve bu yüzden Turizm sektörüne gerekli altyapı yatırımlarının mutlaka yapılması gerekiyor. Manavgat’a gelen turistlerin önemli bir miktarı bu tür bot turlarına katıldığını bilmekteyiz ve bu da Manavgat’a turist çekmek için önemli bir kapı olduğunu düşünüyoruz. Turizm taşımacılığı yapan teknelerin ihtiyaçlarını devlet olarak gidermek zorundayız. Bu nedenle Manavgat nehri kıyısında ihmal edilmiş kıyı düzenlenmesi çalışmaları teknelerin yaklaşabilmesi için oluşturulan rıhtımlara belli aralıklarla konulacak olan elektrik ve su panoları vasıtasıyla bu teknelerin elektrik ve su ihtiyaçlarının gidermek zorundayız. Bu panolar kartlı sistemle çalışmaktadır. Her isteyen parasını ödemek şartıyla elektriğini ve suyunu alacaktır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.