Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polise ikinci saldırı!

Bugün öğle saatlerinde Emniyet'e yönelik saldırının yaşandığı Gaziantep'te ihbar üzerine takip edilen bir otomobilden kontrol noktasındaki polis ekibine ateş açıldı. Kovalamaca sırasında 3 saldırgandan 1'i yaralı olarak yakalandı. Çalıntı olduğu belirlenen aracın bagajında bulunan çanta kontrollü olarak patlatıldı. Çanta boş çıktı. Gaziantep polisi kaçan 2 saldırganın peşine düştü. Öte yandan valilik yaptığı açıklamada, yaşanan saldırı ve takibin asayiş olayı mahiyetinde değerlendirildiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2017 21:51
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2017 21:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Polise ikinci saldırı!

Bugün Emniyet Müdürlüğü’ne saldırının gerçekleştiği Gaziantep’te ikinci bir saldırı olayı da saat 19.30’da devriye görevini sürdüren polis aracına yönelik gerçekleştirildi. Kavaklık Mahallesi’nde devriye gezen polis aracına yanından geçen bir otomobilden silahlı saldırı düzenlendi. Açılan ilk ateşe güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Kısa süre yaşanan çatışmanın ardından saldırganların bulunduğu otomobil ara sokaklara kaçarak izini kaybettirdi. 

TAKİP SONUCU 1 TERÖRİST YAKALANDI

Polis ekiplerinin peşine düştüğü otomobil fazla uzaklaşamadan Kavaklık Mahallesi’nde ara sokakta durduruldu. Yaya kaçmaya çalışanlan saldırganlardan 1’i yakalanarak gözaltına alındı. Kaçan 2 teröristin yakalanması için bölgeye sevk edilen çok sayıda polis etkibi ile geniş çaplı operasyon başlatıldı.

ARAÇ TAKİP EDİLİYORDU

İl Emniyet Müdürlüğünde çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen saldırganın irtibatlı olduğu kişilere yönelik il genelinde güvenlik önlemlerini artıran polis, ihbar üzerine Şahinbey Mahallesi'nde içerisinde 3 kişinin bulunduğu 03 UE 626 plakalı aracı takibe aldı.

İlçedeki Hayri Tütüncüler Parkı yakınlarındaki kontrol noktasında bekleyen polis ekibine silahla birkaç el ateş açan araçtaki saldırganlar kaçtı. Kovalamaca sırasında kaldırıma çarparak duran otomobildeki 1 kişi silahla vurularak, yaralı ele geçirildi. Diğer iki kişi ise kaçtı.


ARAÇTA SUÇ UNSURU BULUNMADI

Bu arada çalıntı olduğu belirlenen araçta arama yapan ekipler, bagajda bulunan bir çantayı kontrollü olarak patlattı. Çanta boş çıktı.

Güvenlik güçleri, kaçan 2 saldırganın yakalanması için bölgede operasyon başlattı. Şüphelilerin Emniyet Müdürlüğündeki saldırıda etkisiz hale getirilen saldırganla irtibatlı olabileceğini değerlendiriyor. Öte yandan Gaziantep Emniyet Müdürlüğündeki çatışmada etkisiz hale getirilen saldırganın cenazesi, ailesi tarafından teşhis edildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde bazı adreslerde arama yaptı.

VALİLİK: ASAYİŞ OLAYI
Valilik ise akşam saatlerinde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak açıklama yaptı. Açıklamada, olayın asayiş olarak değerlendirildiği belirtilerek şöyle denildi:
"Nizip ilçemizden bugün çalınan 03 UE 626 plakalı araç, saat 19.00 sıralarında Şahinbey ilçemiz Öğretmenevleri Mahallesi’nde görevli polis devriye ekiplerimizce tespit edilerek durdurulmak istenmiştir. 

Yapılan ’dur’ ihtarına uymayan şüpheli aracın durdurulması için ekiplerimizce havaya ateş açılmak suretiyle takibi neticesinde, araçta bulunan 3 şüpheliden yaya olarak kaçmaya çalışan A.K. isimli şüpheli şahıs yakalanmış, diğer 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Araçta yapılan aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmamıştır. Yakalanan A.K. isimli şüpheli şahıs ve kaçan 2 şüphelinin asayiş olaylarından suç kayıtlarının bulunduğu, meydana gelen olayın asayiş olayı mahiyetinde olduğu değerlendirilmektedir."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.