Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Point Bornova’ya Finansbank’tan 56 milyon Euro’luk kredi

Gayrimenkul, enerji, altyapı ve özelleştirme finansmanları alanında aktif rolünü sürdüren Finansbank, İzmir Point Bornova AVM’nin proje finansmanı için Kavuklar Grubu ile toplam 56 milyon Euro’luk 9 yıl vadeli kredi için prensip anlaşması...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Point Bornova’ya Finansbank’tan 56 milyon Euro’luk kredi
Gayrimenkul, enerji, altyapı ve özelleştirme finansmanları alanında aktif rolünü sürdüren Finansbank, İzmir Point Bornova AVM’nin proje finansmanı için Kavuklar Grubu ile toplam 56 milyon Euro’luk 9 yıl vadeli kredi için prensip anlaşması imzaladı. Finansbank, proje bedelinin tamamını tek başına karşılayacak. Finansbank ve Kavuklar Grubu arasındaki kredi sözleşmesi imza töreni, Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, Kavuklar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk, Kavuklar Grubu Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk, Finansbank Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ömür Tan’ın katılımıyla Kavuklar Gayrimenkul’ün Point Bornova Satış Ofisi’nde gerçekleştirildi.

Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, Finansbank’ın proje finansmanında da iddialı olduğunu ve 2014’te bu alana daha da ağırlık vereceklerini söyledi. Finansbank olarak, gelir getiren gayrimenkul, enerji, altyapı ve özelleştirme finansmanları başta olmak üzere proje finansmanındaki aktif rollerini devam ettireceklerini belirten Aras, “Önümüzdeki yıl proje finansmanındaki yüksek hedeflerimizi destekler nitelikte, bu yılın sonuna gelirken İzmir’in önde gelen gruplarından Kavuklar Grubu ile başarılı bir finansman ortaklığına imza atıyoruz. İzmir’de farklı sektörlerde önemli projeler gerçekleştirmiş olan Kavuklar Grubu’nun Bornova’da hayata geçireceği Point Bornova AVM Projesi’nin toplam 56 milyon Euro’luk 9 yıl vadeli proje finansmanını tek başımıza karşılıyoruz. Bölgedeki alışveriş anlayışını ve standartları değiştirecek olan bu önemli projede Kavuklar Grubu ile yan yana olmak bizi son derece heyecanlandırıyor ve gururlandırıyor.” diye konuştu.

"HER PROJEMİZ SEMBOL DEĞERİ TAŞIYOR"

Kavuklar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk da konuşmasında, Finansbank ile yaptıkları bu anlaşmanın kendileri için büyük önem taşıdığını vurguladı. Gayrimenkul sektöründe yaptıkları her projenin sembol değer taşıdığını ifade eden Kavuk, şöyle devam etti: “Point Bornova da bu hayalle yola çıktık ve projemizi oluşturduk. Her aşamasında büyük bir titizlik gösterdiğimiz ve İzmir’de ‘tek seferde yapılan en büyük proje olan’ Point Bornova’da, Türkiye’nin en güçlü bankalarından Finansbank ile anlaşma imzalamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Alanlarında öncü olan her iki kurumun birlikte yaratacağı sinerjinin Point Bornova projesini daha ileriye taşıyacağına inanıyorum.”
Kavuklar Grup Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk ise İzmir'in en büyük karma projesi olan Point Bornova’nın 325 milyon dolara mal olacağını, projenin 156 milyon doların üzerinde yatırımı olan alışveriş merkezi kısmı için Finansbank ile 56 milyon Euro’luk kredi anlaşması imzaladıklarını kaydetti. İzmir'in en büyük karma projesi olacak Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi projesinde alışveriş merkezinin yanı sıra rezidans ve eğlence merkezi de yer alacak. Yaklaşık 45 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak proje, bölgedeki alışveriş anlayışını ve standartları değiştirecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.